Citroën er klar med ny version af kendt familiecontainer

Citroën har givet deres mest fornuftige bil en overhaling, så den nu i højere grad ligner det øvrige modelprogram

Den nye Berlingo lægger sig visuelt et sted mellem C3 Aircross og Space Tourer. Foto: Citroën
Den nye Berlingo lægger sig visuelt et sted mellem C3 Aircross og Space Tourer. Foto: Citroën

Høj og kort forende, forlygter i to lag og sorte sidepaneler med "luftbobler". Det er ingredienser, der karakteriserer flere af Citroëns modeller - og nu også den nye Citroën Berlingo, som får debut på biludstillingen i Geneve i marts.

Tredje generation af Berlingo kommer dermed til at se både mere robust og eventyrlysten ud end forgængeren. En udstråling, der forstærkes yderligere af en markant, bøjet kølergrill og bredere hjulkasser, der visuelt placerer bilen et sted mellem C3 Aircross og den store Space Tourer.

Den nye Citroën holder fast i skydedørene i hver side af bilen og vil kunne fås med enten fem eller syv sæder. Det er desuden muligt at vælge, om man vil have bilen i M-udgaven på 4,4 meter eller har brug for XL-udgaven på 4,75 meter.

Berlingos kabine har fået en 8-tommer touchskærm og hele 28 aflægningsrum. Foto: Citroën
Berlingos kabine har fået en 8-tommer touchskærm og hele 28 aflægningsrum. Foto: Citroën

186 liters aflægningsplads
Kabinen i Berlingo er også blevet heftigt moderniseret. Her er færre knapper og større fritstående touchskærm, som det sig hør og bør i nye biler anno 2018. Her er mulighed for glastag og trådløs opladning af mobiltelefoner. Og så er der pladsen.

Berlingo vil kunne fås med intet mindre end 28 aflægningsrum med i alt 186 liters lagerplads fordelt i kabinen. Det er endda muligt at lægge sine ting fra sig i et stort rum under loftet.

Skal man i stedet fragte større ting, kan det forreste passagersæde lægges ned sammen med anden og tredje sæderække, så der er plads til lange genstande på op til 2,7 meter i medium-udgaven og 3 meter i XL.

Berlingo kender deres publikum, og tilbyder derfor et særligt assistentsystem til trailerkørsel. Foto: Citroën
Berlingo kender deres publikum, og tilbyder derfor et særligt assistentsystem til trailerkørsel. Foto: Citroën

Den første af tre søskende
Den nye Berlingo lanceres med mulighed for op til 19 førerassistentsystemer, der både henvender sig til dem, der kører langt, kører med trailer eller kører uden for vejen. På udstyrslisten er blandt andet aktiv fartpilot, nødbremse, trailerstabilitetskontrol og et system, der hjælper med at køre både op og ned ad bakke.

Det fremgår dog endnu ikke, hvor mange af systemerne, der vil være standardudstyr.

Bilen, som lanceres i Danmark til sommer, vil kunne fås med fire motorer, to benzin og to diesel. Benzinerne er på 1,2 liter med enten 110 eller 130 hk, mens dieselvarianterne er på 1,5 liter med 100 eller 130 hk.

Berlingo er den første af tre søsterbiler fra den franske PSA-koncern, hvor de to øvrige er Opel Combo og Peugeot Partner. Alle tre biler får efter planen debut på biludstillingen i Geneve.

Prisen på den nye Berlingo er endnu ikke offentliggjort.

47 kommentarer
Vis kommentarer