Claus' kæreste kan koste ham Audien

En nyforelskelse kan betyde, at Claus Ødegaard mister sin bil

Skat har beslaglagt Claus Ødegaards svensk indregistrerede bil, fordi sådan én må man kun have, hvis man sover i sin bolig i Sverige i mindst 180 dage om året.
Og det gør Claus Ødegaard. Han sover der faktisk langt flere end 180 dage, men Skat mener, Claus Ødegaard i fremtiden 'påtænker' at sove mere i Danmark. I dag var Claus Ødegaard i retten for at få beslaglæggelsen ophævet. Privatfoto
Skat har beslaglagt Claus Ødegaards svensk indregistrerede bil, fordi sådan én må man kun have, hvis man sover i sin bolig i Sverige i mindst 180 dage om året. Og det gør Claus Ødegaard. Han sover der faktisk langt flere end 180 dage, men Skat mener, Claus Ødegaard i fremtiden 'påtænker' at sove mere i Danmark. I dag var Claus Ødegaard i retten for at få beslaglæggelsen ophævet. Privatfoto

I dag var 40-årige Claus Ødegaard i Østre Landsret. Her skulle han forsøge at få ophævet den beslaglæggelse, der har været af hans Audi.

Claus Ødegaards bil har nemlig været i Skats besiddelse siden den 18. juli sidste år, fordi Skat mener, at Claus Ødegaard i fremtiden forsøger at unddrage sig dansk registreringsafgift på Audien, og Skat har beslaglagt bilen som sikkerhed for den bøde, som Claus Ødegaard vil få, hvis han bliver kendt skyldig i sin skattesag.

Se også: Skat tog Claus' bil: Vi kan læse dine tanker

Har ikke overtrådt reglen
Sammen med sin advokat, Glenn Verding Hein, fremlagde Claus Ødegaard i Østre Landsret beviser for, at han ikke på noget tidspunkt har overtrådt den regel på maksimalt 185 dages ophold i Danmark over en 12 måneders periode, der er for danskere bosiddende i Sverige.

Anklager for statsadvokaten i København, Mads Kruse, bad i stedet de tre dommere i Østre Landsret om at nå samme konklusion, som Retten i Roskilde nåede frem til den 1. november 2016, nemlig, at Claus Ødegaard 'påtænker' at opholde sig ud over de 185 dage i Danmark over en 12 måneders periode i fremtiden.

Centrum for livsinteresser
Anklager Mads Kruse lagde til grund, at Skat mener, at Claus Ødegaards centrum for livsinteresser er i Danmark, fordi han arbejder her, har familie og kæreste her, handler samt dyrker karate her i landet.

- Vægtskålen peger voldsomt mod Danmark, vidnede Skats medarbejder i Østre Landsret.

Se også: Skat konfiskerede bil efter tankelæsning: Hvad med vores forsvundne milliarder?

Har fået en kæreste
Claus Ødegaards advokat, Glenn Verding Hein, berørte hvert punkt i sin procedure.

I syv ud af de 11 år, som Claus Ødegaard har boet i Sverige, har han haft virksomhed i Danmark og handlet ind på dansk grund, inden han er kørt over Øresundsbroen. Hans karatemedlemskab er heller ikke af ny dato. I fire år har han dyrket sin sport i Køge efter arbejde.

Glenn Verding Hein fastslog dermed over for retten, at den eneste ændring i Claus Ødegaards liv det seneste år har været, at han fik en kæreste i starten af 2016 og derfor overnattede mere i landet i starten af deres forhold. Siden har Claus Ødegaards overnatninger i Danmark igen været færre og altså ikke i nærheden af de 185 dage.

- Vi var nyforelskede og tilbragte tid sammen. Men vi har ingen planer om at flytte sammen, sagde Claus Ødegaard i retten.

- Det kan vel ikke være rigtigt, at man ikke må få tid til at finde ud af, om man er rigtige for hinanden, uden at man straks skal flytte, sagde Glenn Verding Hein i sin procedure.

- Det er gået fremragende
- Hvordan synes du, det er gået i dag?

- Jeg synes egentlig, det er gået fremragende. Min advokat fik belyst alle punkter i proceduren, siger Claus Ødegaard til Ekstra Bladet.

Dagens retsmøde var for at kære den kendelse, som Retten i Roskilde kom med den 1. november 2016. Her fandt byretten, at der var grund til at give Skat medhold i, at Claus Ødegaard 'påtænker' at sove mere i Danmark.

Uheldige virkninger
I 2014 blev Registreringsbekendtgørelsen ændret af Skatteministeriet, så det nu er muligt at 'påtænke et ophold i Danmark', når man vurderer, om der er forsøgt at unddrage dansk registreringsafgift. Inden ændringen trådte i kraft udtalte både Danske Advokater og Danske Revisorer kritik af den nye regel, fordi ændringen kunne medføre uheldige virkninger.

Se også: Skatteminister erkender: Jeg kan ikke læse tanker

Efter at Ekstra Bladet først beskrev Claus Ødegaards sag, har denne ændring fra 2014 også fået skatteminister Karsten Lauritzens opmærksomhed, og han vil nu se på, 'om loven er fair'.

- Jeg vil undersøge det nærmere, for jeg er som skatteminister enig i, at det er meget mærkeligt at have en retstilstand, hvor en myndighed - uanset om det er Skat eller en anden - kan påtænke, hvad en borger gør i fremtiden. Og derfor har jeg den samme reaktion, som jeg tror, de fleste andre har, der har læst artiklen, nemlig; at det ser mærkeligt ud, og det er der nogen, der bør gøre noget ved, og det vil jeg så gøre noget ved nu, har Karsten Lauritzen udtalt til Ekstra Bladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Hvis retten i Østre Landsret kommer frem til, at det var ulovlig beslaglæggelse, så er erstatningen 850 kroner de første fire uger og derefter 450 kroner per påbegyndt uge for afsavn af bil, har advokat Glenn Verding Hein tidligere oplyst til Ekstra Bladet. Privatfoto
- Hvis retten i Østre Landsret kommer frem til, at det var ulovlig beslaglæggelse, så er erstatningen 850 kroner de første fire uger og derefter 450 kroner per påbegyndt uge for afsavn af bil, har advokat Glenn Verding Hein tidligere oplyst til Ekstra Bladet. Privatfoto

Hvorvidt Claus Ødegaard får sin Audi tilbage må han vente en uge med at få at vide. Østre Landsret vil på onsdag afsige kendelse i beslaglæggelsessagen.

Og både Claus Ødegaard og Glenn Verding Hein er spændte på kendelsen.

- Hvad tror du, udfaldet bliver?

- Det er svært, for statistikken siger, at de fleste sager i Landsretten bliver stadfæstet, så vi har statistikken imod os. Men der er stadig en grund til, vi har kæret kendelsen, fordi vi mener, den er forkert. Så selv om statistikken er imod os, så synes jeg, vi har en god chance. Men omvendt - loven er, som loven er - og om loven er rigtig eller forkert, kan man have en holdning til. Den er i hvert fald uhensigtsmæssig, siger Glenn Verding Hein.

- Er du fortrøstningsfuld i forhold til kendelsen, der afsiges på onsdag?

- Det er svært at sige - det troede jeg også, jeg var i byretten. Nu er der så tre dommere her i Østre Landsret, hvor der kun var én i byretten, så forhåbentlig ser de på beviserne her, siger Claus Ødegaard.

Få mit liv tilbage
- Hvad vil det betyde for dig at få bilen tilbage?

- Det vil betyde alt, for den anden sag med registreringsafgiften kører stadig, men hvis jeg får bilen tilbage, kan jeg få mit liv tilbage i en normal hverdag, siger Claus Ødegaard.

Skattesagen kan tage årevis
Selve skattesagen, hvor Skat og Claus Ødegaard skal bevise 'tanker', har lange udsigter.

- Skat lavede i december et forslag til afgørelse, hvor de holder fast i, at der skal betales registreringsafgift, og det har jeg gjort indsigelser imod. Skat kommer med deres endelige afgørelse her i januar, som så skal indbringes til Skatteankestyrelsen, og er man utilfreds med deres svar, så går man derefter videre til Landsskatteretten. Og først derefter kan gå videre til domstolene; byret, landsret og så videre. Det kan være mange år, før vi er færdige med skattesagen, har Glenn Verding Hein forklaret.

- Mit værste mareridt er, at retfærdigheden ikke sejrer, og jeg ender med at skulle betale afgift og bøder i størrelsesordenen 1,5 - 1,8 millioner kroner - alt sammen fordi Skat 'påtænker', jeg flytter til Danmark, uden de har dokumentation, har Claus Ødegaard tidligere fortalt Ekstra Bladet.

FAKTA

Folkeregistreret i Sverige

Hvis du er flyttet og har folkeregisteradresse i Sverige, må du godt køre til og fra dit arbejde i Danmark med din svensk indregistrerede bil. Du må dog højst overnatte i Danmark 185 dage om året, og du skal til hver en tid kunne bevise, at du har reel bopæl i Sverige, ellers risikerer du en bøde.

(Kilde: oresunddirekt.dk)

Del af Claus Ødegaards advokat; Glenn Verding Heins bevisførelse i Byretten i Roskilde

Min klients bil er den 11. maj 2016 observeret på parkeringspladsen i Danmark kl. 17.12. Det fremgår imidlertid af BroBizz' specifikationen, at bilen returnerer til Sverige via Øresundsbroen kl. 18.51. Herudover modtager min klient en SMS fra sit teleselskab kl. 18.53 om, han er kommet til Sverige.

(Kilde: Kæreskrift af 8. november 2016)

257 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere