Annonce:
Annonce:

Cool idé: Se de vilde automatiske snekæder her

En tjekkisk mand har opfundet et automatisk system, der skal gøre snekæder overflødige

Snekæder er ikke noget, vi ofte har brug for her i landet. Foto: Colourbox
Snekæder er ikke noget, vi ofte har brug for her i landet. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Biler

Selvom det barske vintervejr har ladet vente på sig i år herhjemme, og vi typisk er sparret for at skulle forcere meterhøje snebunker, så har en tjekkisk forretningsmand gjort det nemmere for bilejere verden over.

Han har nemlig opfundet en 'dims', der kan spare bilejere for bøvlet med at montere snekæder på bilen, når temperaturen sniger sig under frysepunktet.

For det måtte kunne gøres nemmere, mente den tjekkiske opfinder Petr Gross, og derfor har han brugt de sidste tre år på at finde på en meget nemmere løsning, der netop har set dagens lys.

Pop-up pigge
Hans innovative system, der skal gøre de almindelige snekæder overflødige, fungerer sådan, at når bilen kommer ud på glat føre, aktiveres der automatisk pigge, som kan bide fast i underlaget.

Annonce:

Faktisk monterer man opfindelsen som en almindelig hjulkapsel på siden af hjulet, og det kan man gøre allerede inden, vinteren for alvor kommer i gang. Når der så er behov for det, aktiveres fire gribearme, der skyder ud fra midten af hjulkapslen, og griber rundt om dækket, så bilen ikke kommer på afveje.

God til busser og lastbiler
Den har endda to funktioner, stålpigge til hårdt pakket is, og pigge af hårdt plast til blød sne. Opfindelsen er primært møntet på større kørertøjer som busser og lastbiler, som ikke på samme måde som personbiler skifter til vinterdæk.

Petr Gross har allerede patent på sin opfindelse i hjemlandet Tjekkiet, og har på nuværende tidspunkt ansøgt om patent i andre europæiske lande, ligesom han planlægger at hans opfindelse også skal ind på markedet i USA, Canada og Rusland.

Se hvordan de fungerer herunder:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: