Dansk politi fanger narkobilister ved grænsen: 'Vi er helst fri'

Bilister, som var påvirket af narko, blev standset ved den danske grænse

Bilister med narko i blodet blev standset af politiet ved grænsen. Arkivfoto: Casper Holmenlund Christensen/Ritzau Scanpix
Bilister med narko i blodet blev standset af politiet ved grænsen. Arkivfoto: Casper Holmenlund Christensen/Ritzau Scanpix

I weekenden fangede Sydjyllands Politi to narkobilister ved grænseovergangen. Det skriver politiet på twitter, hvor de samtidig fortæller, at de egentlig helst så, at det slet ikke var nødvendigt at skulle standse bilister med narko i blodet.

Første gang var den gal d. 21. januar, da politiet om formiddagen på twitter kunne fortælle, at de havde standset en narkobilist ved den danske grænse.

- Så er den første narkobilist fanget ved den danske grænse af vores dygtige kollegaer fra grænsepolitiet (UKA). Narko/spiritus + køretøjer = dårlig plan!, skriver Sydjyllands Politi i et opslag på twitter.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Mand spurgte om hjælp til at tanke bilen op: Svaret fik ham til at gå amok

En god fangst
UKA er Udlændingekontrolafdelingen under Syd- og Sønderjyllands Politi i Padborg er blandt andet omdrejningspunktet for den midlertidige stikprøvevise grænsekontrol og en fælles dansk-tysk politipatrulje, der arbejder på begge sider af grænsen. 

Senere samme dag over middag blev endnu en narkobilist stoppet ved grænsen på vej ind i Danmark.

- Så er den gal igen. Endnu en narkobilist taget af udlændingekontrolafd. (udlændigekontrolafdeling, red.) ved den DK grænse. En god fangst, helt sikkert, men vi er helst fri, skriver Sydjyllands Politi i opslaget på twitter.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Endeligt standsede politiet også en mand, der forsøgte at komme ind i Danmark ved hjælp af falske dokumenter. Papirerne snød dog ikke betjentene i UKA.

Så galt kan det gå: 'Derfor skal du altid tjekke dine spejle'