Danskerne elsker denne bil: Så grøn bliver ny udgave

Den nye Nissan Qashqai får nye mere effektive motorer end forgængeren

Nissan Qashqai har ligget godt til i toppen af salgslisterne herhjemme, og globalt set er den nuværende model, som kom på markedet i 2014, solgt i mere end en million eksemplarer. Foto: Nissan
Nissan Qashqai har ligget godt til i toppen af salgslisterne herhjemme, og globalt set er den nuværende model, som kom på markedet i 2014, solgt i mere end en million eksemplarer. Foto: Nissan

Nu gør Nissan klar til at præsentere den nye tredje generation af Qashqai, der skal være grønnere end de to foregående generationer.

- Den nye Qashqai med e-Power drives af en elmotor, og dermed kan kunderne nyde fordelene ved elbils kørsel uden at skulle tage hensyn til rækkevidden eller opladningsmulighederne, siger Marco Firoravanti, vicepræsident for produktplanlægning ved Nissan Automotive Europe.

Hvis Toyota kan indfri løfterne med det nye elbilbatteri, vil man skulle lade i væsentlig kortere tid. Arkivfoto: Jens Overgaard Biler Så hurtigt kan et nyt superbatteri til elbiler lade

Elektrisk - og så alligevel ikke
E-Power-systemet i den nye Nissan Qashqai er udviklet specielt til denne model, og det unikke ved systemet er, at benzinmotoren på 1,5 liter udelukkende giver energi til batteriet, og at selve bilen drives af en elmotor med kræfter fra batteriet. Det betyder, at benzinmotoren fungerer som en slags generator til opladning af batteriet, der så driver bilen frem.

I alt yder systemet 190 hk og 330 Nm, og pointen med en benzinmotor som generator for en elmotor er, at det sparer brændstof og udleder mindre CO2 i forhold til en traditionel benzinmotor.

Nissans e-Power system er allerede introduceret i Japan på modellerne Note og Serena.

Det andet motorvalg er et klassisk mild-hybrid-system, hvor en benzinmotor arbejder sammen med et elektrisk system. Det kan fås med enten 140 eller 158 hk.

Den endelige introduktion af den nye Nissan Qashqai finder sted i løbet af foråret, hvor også designet afsløres. Salget af Nissan Qashqai med e-Power begynder i 2022.

Sammenlægning af PSA Group og Fiat Chrysler resulterer i verdens fjerdestørste bilproducent. Arkivfoto: Rebecca Cook/Ritzau Scanpix Biler Nu er fusion blandt giganter en realitet

40 kommentarer
Vis kommentarer