Annonce:
Annonce:

Danskerne går målrettet efter dette mærke, når de køber brugt hybridbil

Toyota sidder tungt på markedet for hybridbiler i Danmark, og nu viser det sig, at den japanske producent også står for hele seks af de ti mest solgte, brugte hybridbiler

De seneste seks måneder er der blevet solgt 105 brugte Toyota RAV4 hybridbiler, og modellen indtager derfor pladsen som den femtemest solgte brugte hybridbil. Arkivfoto: Jens Dresling
De seneste seks måneder er der blevet solgt 105 brugte Toyota RAV4 hybridbiler, og modellen indtager derfor pladsen som den femtemest solgte brugte hybridbil. Arkivfoto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Biler

Med sit kompakte design og elektriske hjælpemotor hverken ser eller lyder den lille Toyota Yaris Hybrid af ret meget, når den kommer rullende. Men bilen har i mange år været den ydmyge konge af hybridbilerne herhjemme, når det kom til salgstal.

Sidste år solgte Toyota 2600 nye Yaris Hybrid, og nu viser det sig, at bilen også sætter konkurrenterne skakmat på brugtmarkedet.

Ifølge en gennemgang, som pristjekkeren AutoUncle.dk har lavet af de bedst sælgende, brugte hybridbiler siden afgiftsomlægningen i efteråret, har danskerne købt 532 brugte Toyota Yaris Hybrid H2 i de cirka seks måneder, der er gået.

Annonce:

Konkurrenterne er hægtet af
Det er markant flere end bilen på andenpladsen, der 'kun' er blevet solgt i 219 eksemplarer. Men det er næppe noget, man er kede af hos producenten, for det er nemlig også Toyota, og bilen er den lidt større stationcar Auris Touring Sports.

Faktisk sidder der ifølge AutoUncles gennemgang et Toyota-emblem i fronten på seks af de ti mest solgte, brugte hybridbiler i Danmark. Og selv Toyota Prius, der er den bil fra den japanske producent, der placerer sig længst nede på top 10-listen, har solgt næsten 3 gange så godt som Toyotas nærmeste konkurrent, Hyundai Ioniq på 7. pladsen.

De 10 bedst sælgende hybridbiler

Pristjekkeren AutoUncle har lavet følgende top 10-liste over de mest solgte, brugte hybridbiler de seneste seks måneder.

  1. Toyota Yaris: 532
  2. Toyota Auris Touring Sports: 210
  3. Toyota Auris: 146
  4. Toyota C-HR: 124
  5. Toyota RAV4: 105
  6. Toyota Prius: 46
  7. Hyundai Ioniq: 17
  8. Suzuki Swift: 12
  9. Kia Niro: 8
  10. BMW 330e: 6

Kilde: AutoUncle.dk

Toyota har kæmpe succes med SUV: Alligevel satser man alt på ny model

De seneste seks måneder har danskerne købt 17 brugte eksemplarer af den koreanske Ioniq. Det er dog værd at tage med, at det er mindre end et år siden, bilen blev lanceret på det danske marked. Det er derfor kun naturligt, at antallet af brugte eksemplarer fortsat er relativt lavt.

Efter Hyundai Ioniq følger Suzuki Swift, der er blevet solgt 12 eksemplarer af, Kia Niro med otte og BMW 330e med seks solgte biler.

Annonce:

Milde hybrider er populære
Den japanske dominans er ikke det eneste, der får brugtvognsmarkedet til at ligne markedet for fabriksnye hybridbiler.

Blandt de brugte biler er det i høj grad også de 'milde' hybridbiler, hvor den elektriske motor ikke skal lades op, men blot fungerer som hjælpemotor, som danskerne vælger.

Den eneste rendyrkede plug-in hybrid i top 10-listen, der skal lades i stikkontakten og kan køre 40 kilometer på el, er BMW 330e på tiendepladsen. Med en pris på 454.900 kroner er den til gengæld også 3 gange dyrere end Toyota Yaris Hybrid.

Toyota siger stop: Ingen nye personbiler skal køre diesel

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: