Danskerne vil have flere alkolåse

Danskerne er generelt positive overfor mere kontrol af spritbilister og brug af alkolåse

Et flertal af danskerne er for alkolåse i biler og mere politikontrol for at bekæmpe spritkørsel. (Foto: Thomas Borberg)
Et flertal af danskerne er for alkolåse i biler og mere politikontrol for at bekæmpe spritkørsel. (Foto: Thomas Borberg)

Danskerne vil gerne have mere kontrol af spirituskørsel og bilister, der mener, at de sagtens lige kan liste bilen hjem efter en hyggelig aften. Det er i hvert fald det billede, en undersøgelse Gallup har lavet for forsikringsselskabet Gjensidige Forsikring, viser. Blandt de 1.039 danskere svarer 72 procent, at der bør være mere politikontrol for at forhindre spritkørsel. Kun 15 procent ønsker ikke mere kontrol.

Ferrari 458 er en drømmebil - måske er det forklaring på, at samme mand stjal netop denne bil to gange. (Foto: Fontana police Department) Biler Verdens dummeste biltyv

Alkolåse
Størstedelen af de adspurgte er positive omkring alkolåse i bilen. En alkolås gør det nemlig umuligt at starte bilen, hvis føreren har en promille på over 0,5. Faktisk mener 40 procent i undersøgelsen, at en alkolås bør være lovpligtig i alle biler, mens andre 43 procent mener, at alkolåsen i hvert fald bør være lovpligtigt i biler, hvis ejeren tidligere har været dømt for spritkørsel.

En hybrid-Passat skal fremover fange kriminelle fodgængere på den tyske ø Helgoland. (Foto: VW) Biler Økologisk panser-vogn skal knalde fodgængere

For tidligere dømte spritbilister bliver dét faktisk en realitet, for Folketinget har vedtaget, at de fra medio marts 2015 skal have installeret en alkolås, hvilket inkluderer en ekstraregning for låsen på mellem 25.000 og 45.000 kr.

Dødsulykker
Alkohol er en af de helt store syndere i forbindelse med dødsulykker i Danmark. I 2013 var alkohol involveret i hver femte dødsulykke. Det år mistede i alt 41 personer livet i spiritusrelaterede ulykker ifølge tal fra Danmarks Statistik. Det lyder ikke af mange, men faktisk er det dobbelt så mange som 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer