Danskernes favorit har det svært: Her er de mest populære biler i Europa

Danskerne er vilde med Peugeot 208, men kigger man ud over Danmarks grænser er det nogle helt andre biler, der løber med opmærksomheden

VW Golf var den mest solgte bil i Europa i 2017, og i år ligger den igen på toppen af salgslisterne i en lang række lande. Arkivfoto: Joachim Adian
VW Golf var den mest solgte bil i Europa i 2017, og i år ligger den igen på toppen af salgslisterne i en lang række lande. Arkivfoto: Joachim Adian

Peugeot 208 røg til tops på den danske salgsliste sidste år med knap 10.000 solgte biler, og danskerne er tilsyneladende slet ikke færdige med at hive den lille franskmand med hjem i garagen. Ifølge tal fra analysebureauet Jato, som Autocar har beskrevet, er bilen fortsat den mest populære bil herhjemme i 2018.

Det til trods for at bilen slet ikke har samme stjernestatus i resten af Europa. Her er det helt andre og ofte mere tysktalende biler, der har kundernes gunst i år.

Volkswagen Golf - der blev den mest solgte bil i Europa sidste år med knap en halv million solgte eksemplarer - er fortsat mest populær i Belgien, Østrig, Luxembourg og Tyskland. Alene i vores naboland mod syd har VW-forhandlerne allerede langet 65.327 nøgler til en ny VW Golf over disken.

Til sammenligning er der i år blevet solgt 2245 eksemplarer af bilen herhjemme, hvilket placerer VW Golf på en tredjeplads over de mest populære biler.

Rigtig mange europæere har investeret i en Skoda Octavia i årets første måneder. Foto: PR
Rigtig mange europæere har investeret i en Skoda Octavia i årets første måneder. Foto: PR
 

Tjekkisk dominans
Det lyder måske af meget, at Volkswagen Golf på den måde dominerer salgslisterne i fire europæiske lande. Men faktisk viser det sig, at en anden bil på listen har formået at smigre sig ind på bilkøberne i intet mindre end seks forskellige lande: Skoda Octavia.

Det burde dog ikke umiddelbart give anledning til mange svedige håndflader på ledelsesgangen hos VW. Skoda er ejet af den tyske bilgigant, og selv om Octavia designmæssigt adskiller sig en del fra Golf, så har bilen i praksis samme teknik under karosseriet.

Octavia sidder i år tungt på tronen i Schweiz, Tjekkiet, Polen, Kroatien, Estland og Finland. På Skodas hjemmebane i Tjekkiet er der ifølge Autocar blevet solgt 9510 eksemplarer af bilmodellen i år.

Fords biler bliver udsat for lidt af hvert i det nye testcenter, der bruger strøm nok til at forsyne en moderne by med 2400 indbyggere.  Foto: Ford Biler Ford opruster til vildt vejr: Nu skal Fiestaen modstå en orkan

Renault Clio er den mest populære bil i sit fædreland - og to andre europæiske lande. Foto: PR
Renault Clio er den mest populære bil i sit fædreland - og to andre europæiske lande. Foto: PR
 

SUV'er når top 3
I Frankrig, Slovakiet og Portugal har tyskerne hverken direkte eller indirekte været i stand til at overtage pladsen som kundernes foretrukne endnu. Den mest populære bil hedder her Renault Clio. En bil, der med 5141 solgte biler herhjemme kun nåede en 5. plads i 2017.

Til sammenligning er der ifølge Autocar allerede solgt 42.374 eksemplarer af bilen i Frankrig i år. Den danske favorit, Peugeot 208, indtager andenpladsen i sit fædreland.

De store SUV'er er voldsomt populære i disse år, men kun i ét europæisk land formår biltypen indtil videre at indtage toppen af salgsstatistikken: Irland. Her er det Nissan Qashqai, der med 2968 solgte eksemplarer overhaler Hyundai SUV'en Tucson med 2822 solgte biler. Qashqai når også top 3 i Danmark, Letland, Portugal, Storbritannien og Finland

I Sverige har de også en SUV i top 3, men den hedder - måske ikke så overraskende - Volvo XC60.

Den blå stribe på fronten af Iveco Daily Blue Power er en af de eneste visuelle ændringer, som Iveco har lavet på den nye generation. Foto: Mathias Gram Biler Stor miljøvenlig italiener er årets varebil i Danmark

67 kommentarer
Vis kommentarer