Den lille korte får en sidste tur

Defender-produktionen slutter lige om lidt, så alle står i kø for at sætte deres fingeraftryk på modellen

Alle vil sætte deres fingeraftryk på Defender, inden den udfases. Her er det Kahn, som har gjort modellen endnu mere rå. (Foto: PR)
Alle vil sætte deres fingeraftryk på Defender, inden den udfases. Her er det Kahn, som har gjort modellen endnu mere rå. (Foto: PR)

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Vi skal alle indstille os på, at Land Rover Defender snart ikke længere er blandt os. Produktionen slutter nemlig i 2015 efter at have været i gang siden 1948. Det er en beslutning, som mange begræder, men det har også sat gang i salget af den gamle bil, og det er som om, alle i branchen har stillet sig i kø for at få lov til at sætte deres fingeraftryk på den ikoniske firehjulstrækker.

Biler - 18. mar. 2015 - kl. 18:41 TV: politisk ukorrekte – men helvedes fede

Tag nu bare designeren Sir Paul Smith, som eftersigende selv skulle være Defender-fan. Han har sammen med Land Rover's Special Vehicle Operations design team sat sit præg på en Defender 90 – den hedder 90, fordi der er 90 tommer mellem de to aksler. Paul Smith's version kunne dog godt gå hen og skuffe rigtige fans, for umiddelbart er der ikke sket meget med bilen, udover forskellige farver. Faktisk er der 27 forskellige farver på bilen, og de skulle vække associationer til det engelske landskab og forskellige militærmodeller af bilen.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Som et glimt i øjet er der en håndmalet bi på taget, som minder om de landlige rødder. Indvendigt har man heldigvis gjort, hvad man kunne for at gøre den korte Defender mere luksuriøs. Der er lædersæder med blå kontrastsyninger. Modellen har et læder-indpakket instrumentbord og et revideret ur med Paul Smith-design.

Se også: Jægerens yndling – Land Rover med sekshjulstræk

Kort og bred
Foretrækker du din Defender mere maskulin, bygger engelske Kahn Design en særlig wide body-version af den korte pickup, og sjældent har en Defender set så potent ud. Front- og bagskærmene svulmer udover karrossen, og boltene, der holder skærmene på plads, er nu synlige for at give et barskt udtryk.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Kølergrillen er erstattet med en, som Kahn kalder X-Lander. Indvendigt er der blandt andet racersæder fra Sports GTB, som måske er en smule i overkanten, for motoren er stadig en 2,4-liters diesel, som stammer fra en Ford Transit. Hjulene er til gengæld seriøse 16 tommer, der måler 275 mm i bredden.

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere