Den nye Astra bliver mindre – og mere lækker

Her er de første snig-billeder af den nye Opel Astra, som får opgraderede materialer og nye motorer

Den nye Opel Astra bliver både mindre, lettere og mere lækker. Men er det nok til at redde Opel. (Foto: Opel)
Den nye Opel Astra bliver både mindre, lettere og mere lækker. Men er det nok til at redde Opel. (Foto: Opel)
Følg Biler

Hvornår har du sidst kørt en Opel – er du klar over, at de faktisk laver lækre, velkørende biler. Måske ikke, for mærket lever en relativt stille tilværelse, og det betyder, at firmaet nede i Rüsselsheim har svært ved at holde sig selv ovenvande. Det skal en ny Astra hjælper med at ændre.

Bedstemor-favorit på steroider

Den nye Astra er ikke officielt præsenteret endnu, men billederne er sluppet ud, og Opel har allerede teaset for modellen, så vi ved flere ting allerede. Vigtigst er, at den nye Astra bliver mere lækker, for Opel vil hellere ligge i den øvre ende af mellemklassen, hvor man skal bokse med Audi, end i bunden, hvor konkurrencen på pris er hård.

(Foto: Opel)
(Foto: Opel)

Apple CarPlay
Designet indvendigt er en videreudvikling af det, vi har set i den nye Corsa, og det betyder, at en stor trykfølsom skærm i midterkonsollen kommer til at dominere og overtage opgaver, som normalt er betjent via knapper. Materialerne indvendigt skulle dog være bedre end i Corsa, i forsøget på at løfte Astra's  kvalitetetsindtryk. Android Auto og Apple CarPlay vil også blive en del af ekstraudstyret, når Astra lanceres, så du kan bruge mange af din smartphones funktioner direkte fra bilen.

Opel Corsa: En sporty cruiser

Den nye Astra skal bygges på GM's platform, Delta D2XX, og ifølge det engelske magasin Autocar, bliver den nye Astra, noget atypisk, mindre. Den nye Astra bliver 4,9 cm kortere med en 2,3 cm kortere akselastand. Hvad det betyder for benpladsen, vil tiden vise. Bilen bliver også 2,6 cm lavere. Men med de mindre ydre mål, har næste Astra også tabt sig. Mellem 120 kg og 200 kg i forhold til den nuværende model, og det er noget, der burde kunne mærkes på forbrug og køreegenskaber.

(Foto: Opel)
(Foto: Opel)

Den nye Astra bliver officielt præsenteret på Frankfurt Motorshow i september, og til den tid bliver det sammen med op til 13 nye motorer. Blandt andet fås Astra fremover med den lille trecylindrede, 1-liters turbomotor med 115 hk, som vi allerede kender fra Corsa.

Om den nye Astra kan slå konkurrenterne, vil tiden vise, når den kommer til Danmark i 2016.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+