Annonce:
Annonce:

Denne bil accelererer til 400 km/t på kun 20 sekunder

Svenskerne har storhedsvanvid – Koenigsegg bygger 1500 hestes hybrid

0 til 400 km/t på under 20 sekunder - velkommen til Koenigsegg Regera. (Foto: PR)
0 til 400 km/t på under 20 sekunder - velkommen til Koenigsegg Regera. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Har Christian Von Koenigsegg storhedsvanvid? Det kunne man fristes til at tro, for på trods af at manden ingen formel uddannelse har, så bygger han rask væk den ene bil efter den anden, som tamper Porsche og Ferrari, ja selv den mægtige Bugatti Veyron føler sig truet i nærheden af biler fra Ängelholm lige over Helsinborg.

Specielt efter nyeste model – Regera. Det er et hybridmonster med 1.500 hk og over 2.000 Nm. Regera betyder 'at regere' på svensk, og det er måske meget passende til bilen, for Koenigsegg lover, at bilen kan accelerere fra 0 til 400 km/t på under 20 sekunder! Det er helt forrykt.

Mindre vægt – flere kræfter – Lamborghini Aventador SV er landet

Annonce:

Glem alt om en Prius
Åbenbart bryder Von Koenigsegg sig ikke om udtrykket hybrid, måske fordi det minder for meget om Toyota Prius, men ikke desto mindre er Regera i princippet en seriel hybrid. Her leverer en 5-liters biturbo V8'er utrolige 1.100 hk ved 7.800 o/min, den leverer så strøm til to elektriske motorer på hver 244 hk.

Regera har ikke nogen traditionel gearkasse. I stedet er der elmotorer og direkte udveksling. (Foto:PR)
Regera har ikke nogen traditionel gearkasse. I stedet er der elmotorer og direkte udveksling. (Foto:PR)

Samtidig har Koeningsegg også en direkte udveksling fra motor til baghjulene. Her er ingen gearkasse, blot en slutudveksling og en kobling. Fordelen er, at man sparer 5-6 procent, som ellers ville være tabt i transmissionen.

Direct Drive
Koenigsegg kalder systemet Koenigsegg Direct Drive system, så indtil knap 50 km/t er det udelukkende de to elmotorer, som står for fremdrift. Herfra kobles benzinmotoren ind, assisteret af en tredje elmotor med 217 hk. Og som farten kommer op, kommer benzinmotoren også ind i sit effektive område, og så tager fanden ved bilen.

0 til 100 km/t klares på 2,8 sekunder, hvilket er godt klaret af en bil med kun tohjulstræk. Mest imponerende er dog tiden fra 150 km/t til 250 km/t, som klares på kun 3,2 sekunder. Er det vanvittigt eller hvad.

Så har man for mange biler: Lader konen køre sin McLaren P1

Fordelen ved Koenigsegg Direct Drive system er, udover at man undgår transmissionstab, at det er relativt let. Systemet tilføjer kun 88 kg ekstra, så den samlede vægt på bilen med væsker bliver 1.628 kg.

Men hvad siger du – kan man få for mange kræfter?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: