Denne dag har ekstra mange bilister brug for hjælp

Falck forventer generelt en rolig jul, men særligt én dag plejer danske bilister at have særlig meget brug for hjælp

Særligt én dag regner Falck med, at danske bilister skal have hjælp på vejene. Foto: Falck
Særligt én dag regner Falck med, at danske bilister skal have hjælp på vejene. Foto: Falck

Ligesom Vejdirektoratet og Sund & Bælt forventer Falck også en forholdsvis rolig jul på de danske veje, hvor trafikken spredes ud over flere dage.

Men særligt én dag plejer traditionelt at skabe travlhed hos vejhjælperne ved Falck, og sådan bliver det formentlig også i år.

Det oplyser Falck i en pressemeddelelse.

Falck forventer at skulle ud og hjælpe ekstra meget på vejene fredag 27. december.

Gør du dette ved bilen om morgenen? Det kan ødelægge forruden

- Juleaften, juledag og 2. juledag oplever vi normalt et fald i aktiviteten i forhold til normale hverdage, men dagen efter 2. juledag, når butikkerne åbner igen, dér får vi travlt. På den dag sidste år begyndte kunderne at ringe ind igen, og så kom vi ud og køre - også markant mere end på en normal hverdag, siger Gert Elgaard Larsen, som er driftschef hos Falck, i pressemeddelelsen.

Det er nemlig ikke kun mennesker, der er trætte efter julefrokosterne. Mange biler har stået helt stille i juledagene, og derfor er der mange, der har problemer med at komme i gang igen. Når hverdagen rammer, får Falck derfor travlt med både starthjælp og bugseringer.

Mildt vejr giver færre problemer
For mange er julen ensbetydende med en tur ud på vejene for at nå frem til julemad og hygge hos familien, hvorfor der typisk er mange biler på vejene op til og efter jul. Det skaber som regel øget aktivitet og travlhed hos Falck.

Men fordi julen i år falder på en tirsdag, og da mange holder en ekstra fridag mandag den 23., spredes juletrafikken mere ud.

Hvor meget trafik, Falck oplever i juledagene, afhænger også i høj grad af vejret. Hvid jul giver som regel stor aktivitet hos Falck, men som vejrprognoserne ser ud nu, skulle vejret ikke komme til at skabe yderligere problemer for julebilisterne.

Alligevel kan der være god grund til at pakke bilen fornuftigt, når du skal afsted, hvis uheldet skulle være ude.

Falck anbefalder derfor, at man pakker tæpper, vand og noget spiseligt i sin bil, så man kan klare sig, hvis bilen pludselig ikke vil mere, eller man skal holde lang tid i kø.

Tænk dig om inden du kører efter morgenbrød