Denne ting provokerer os mest i trafikken

Danske bilister ser især brugen af mobiltelefoner bag rattet som et stort problem

Denne video fra 2015 viser, hvor galt det kan gå, når man bruger mobilen under kørslen. Den rumænske mand på videoen blev fængslet for de personskader, han forvoldte to medtrafikanter. Video: Arkiv

Hvad irriterer dig mest ved andre trafikanter?

Er det, at de kører for hurtigt?

At de ikke holder til højre på motorvejen?

Ifølge en ny undersøgelse er det andre bilisters brug af mobiltelefoner bag rattet, danskerne ser som det største problem i trafikken. Undersøgelsen er foretaget af Epinion for Business Danmark.

Se også: Politiet stoppede Karla for at tale i mobil - men den lå i bagagerummet

53 procent af danske bilister bliver særligt irriterede, når de ser andre bilister bruge håndholdt telefon under kørslen. Næsten lige så mange - 49 procent - kritiserer medtrafikanter for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

- Uopmærksomhed og manglende sikkerhedsafstand i trafikken er ikke bare irritationsmomenter, det udgør et stort sikkerhedsproblem. Vi mennesker har det med at se ting isoleret, men i trafikken er det ofte kaskader af forhold, som udgør en dødelig cocktail. Kører du lidt for stærkt og lidt for tæt på bilen foran, vil et splitsekunds uopmærksomhed markant øge bremselængden og risikoen for ulykker, siger Jens Neustrup Simonsen, landsformand for Business Danmark.

911 nr. 1 million er lakeret i samme farve som den første bil fra 1960'erne. Foto: Porsche Biler - 16. maj. 2017 - kl. 10:34 Tysk ikon med berømt bagdel når vild milepæl

Skabe fokus
Hos Business Danmark håber Jens Neustrup Simonsen på, at undersøgelsen kan være med til at sætte fokus på den danske trafikkultur.

Det samme håber man på i Sikker Trafik.

- Det er meget positivt, at danskerne bliver irriterede over, at andre bruger mobilen bag rattet. Det er et vigtigt budskab, at andre bliver irriterede og provokerede, når vi sidder og læser eller skriver på mobiltelefonen ved et lyskryds eksempelvis, og når bilen er i fart, siger Jesper Sølund, dokumentationschef i Sikker Trafik, til Ekstra Bladet.

I Sikker Trafik er man ikke overrasket over, at det er brugen af mobiltelefoner bag rattet, som irriterer andre mest.

- Det handler om to ting. Først og fremmest er der spørgsmålet om trafiksikkerhed. For det andet handler det om fremkommelighed. Vi bliver irriterede, hvis vi skal til at dytte ved et lyskryds, fordi vi kan se, at bilisten foran har travlt med at kigge på mobiltelefonen, når der er grønt lys. Så det er jeg ikke overrasket over, siger Jesper Sølund til Ekstra Bladet.

Sådan sad Kasper Herbst, da han fik bøden. Privatfoto Biler - 28. mar. 2017 - kl. 09:34 Sad med hånden ved øret: Fik bøde for at tale i håndholdt mobil

Top fem over irritationsfaktorer
1. Brug af telefonen under kørsel

2. Manglende afstand til forankørende bilister

3. Spærrer overhalingsbanen på motorvejen

4. De glemmer at blinke ved højre- og venstresving

5. Manglende orientering i spejle

Hvad irriterer dig mest ved andre i trafikken?

Se resultat

Hvad irriterer dig mest ved andre i trafikken?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen