Derfor skifter amatører hjul på Le Mans-racer

Når løbet ikke er i gang, er der et væld af muligheder, som de motorglade Le Mans-fans kan kaste sig over

Prøv kræfter med at skifte hjul på en Le Mans-racer og se, om du kan sætte den hurtigste tid. Det er én af udfordringerne, som fans hygger sig med, mens de venter på løbet. Foto: Niels Friis
Prøv kræfter med at skifte hjul på en Le Mans-racer og se, om du kan sætte den hurtigste tid. Det er én af udfordringerne, som fans hygger sig med, mens de venter på løbet. Foto: Niels Friis
Følg Biler

(LE MANS) Ekstra Bladet: Kan du skifte hjul hurtigere end en mekaniker fra Toyota?

Sidder du godt bag rattet af en LMP1-racer?

Det er nogle af de spørgsmål, motorsportsfans kan få besvaret i den såkaldte fan-by bag ved paddocken, hvor de fleste af de deltagende teams og bilfabrikker har sat telte op og er vært på en række oplevelser, som fansene kan bedrive ventetiden med, inden Le Mans-løbet går i gang.

Og det er især i de telte, som de helt store giganter, som Toyota og Porsche har stillet op, at der er oplevelser at få.

For dem, der ikke har tænkt sig at sidde langs banen i alle løbets 24 timer, er det også muligt at prøve noget, imens racerne dyster om sejren.

I Toyota Gazoo Racings telt kan man eksempelvis dyste, om hvem der er hurtigst til at skifte hjul på en Toyota Le Mans-racer - præcis ligesom man ser mekanikerne gøre gang på gang på gang gennem løbet.

Når flere af de tusindvis af fans på Le Mans tager en pause fra den bagende sol og indfinder sig i teltet, hvor det også er muligt at prøve at komme ind og sidde bag rattet af en Le Mans-racer, så er sigtet for Toyota, at det skal skabe et tilhørsforhold.

- Sådan noget som vi ser i fan-byen er sat op for at skabe begejstring blandt Toyota-fans og motorsportsfans - vi vil skabe begejstring for Toyota-brandet og en emotionel tilknytning til Toyota. Man skaber et tættere forhold ved, at folk kommer så tæt på det, det hele handler om som overhovedet muligt - nemlig fart og motorsport, siger Anders Tystrup, pressechef i Toyota Danmark, til Ekstra Bladet.

Her er bilreklamen som får feminister til at rase

Løbet er også branding
For ud over, at bilfabrikkerne selvfølgelig gerne vil køre hjem fra det midtfranske med den samlede sejr, er der også en stor grad af reklameværdi i at stille op til det vel nok mest ikoniske og legendariske racerløb af dem alle - Le Mans

- Hvor vigtigt er sådan et løb for Toyota set med PR-øjne?

- Det, at Toyota overhovedet engagerer sig i motorsport, handler blandt andet om, at vi udvikler. Vi kan bruge erfaringerne fra racerbilerne til udviklingen af gadebiler. Så når der står almindelige hybridbiler og reklamerer uden for Toyotas serviceområde på Le Mans, så er det for at skabe det link mellem hybridteknologien i racerbilerne og hybridteknologien i gadebilerne. Vi gør det for at visualisere, hvad det betyder for os almindelige mennesker, der ikke lige kører racerbil, at vi er med til sådan et løb som det her, siger Anders Tystrup til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet er inviteret til Le Mans af Toyota Danmark.

Så store konsekvenser får festival for trafikken

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT