Dette bakspejl lader dig se gennem anhængeren

Land Rover har udviklet et kamera-system, der kan få anhængere eller campingvogne til at se gennemsigtige ud, når man kører med dem

'Transparent Trailer'-system kombinerer video-billeder og gør anhængere 'usynlige'. (Foto: PR)
'Transparent Trailer'-system kombinerer video-billeder og gør anhængere 'usynlige'. (Foto: PR)

Der er store projekter i gang hos Land Rover – i øjeblikket handler det om at gøre førere i stand til at se alle bagfrakommende køretøjer.

Det gør bilproducenten ved hjælp af det nyudviklede 'Transparent Trailer'-system.

Se også: Første dansker køber bil med smartphone

Systemet kombinerer video fra Land Rovers eksisterende Surround Camera System – der omfatter bakkamera og et kamera i hvert sidespejl – med video fra et trådløst digitalkamera, der er monteret bag på anhængeren eller campingvognen.

Se også: Top Gear-stjerne får ny McLaren leveret

Kombinerede videobilleder giver udsyn bagud - på trods af anhænger. (Foto: PR)
Kombinerede videobilleder giver udsyn bagud - på trods af anhænger. (Foto: PR)

Når disse to er kombineret, dannes der levende videobilleder, som automatisk vises i bakspejlet i kabinen og som får anhængeren til at fremstå som gennemsigtig.

Gør overhalinger sikrere
På den måde elimineres blinde vinkler ved kørsel med anhænger og gør, at det f.eks. bliver mere sikkert at foretage overhalinger.

– Når vi overhaler, kigger vi rent instinktivt i spejlene, men når man kører med anhænger, er udsynet ofte begrænset af store blinde vinkler. Med Transparent Trailer-projekt prøver vi at finde måder at give et udsyn, der ikke begrænses af anhængeren, uanset dens form eller størrelse, siger Dr. Wolfgang Epple, som er direktør for 'Research and Technology'-afdelingen hos Jaguar Land Rover i en pressemeddelelse.

Se også: Fransk stationcar udfordrer tyskerne på kvalitet

Han fortsætter: 

– Prototypesystemet giver video af høj kvalitet uden forvrængning af andre biler. Det betyder, at føreren får de rigtige informationer til at træffe sikre og effektive beslutninger under kørsel og manøvrer.

26 kommentarer
Vis kommentarer