Annonce:
Annonce:

Dette må du aldrig lade din hund gøre i bilen

Du risikerer helt uvidende at give din hund ekstreme smerter i længden, hvis du tillader den at hoppe ud af bilen efter endt køretur

Mange hundeejere kører ofte ture med deres hund, men nu opfordrer nyt studie folk til at passe på, når hunden skal ud af bilen. Foto: John Madere/Corbis/Flirt
Mange hundeejere kører ofte ture med deres hund, men nu opfordrer nyt studie folk til at passe på, når hunden skal ud af bilen. Foto: John Madere/Corbis/Flirt
Annonce:
Følg Biler

Mange hundeejere betragter deres hund som en del af familien og vil gerne have, at den er så sund, rask og glad som muligt, men faktisk er der rigtig mange, som helt uvidende er skyld i, at deres hund risikerer at få mange smerter i længden.

En ny undersøgelse viser nemlig, at hundeejere, der får deres hund til at hoppe ud af bilen, når de har været ude at køre, sætter hunden i fare for at udvikle slidgigt.

Det viser et nyt studie foretaget af 'Vet Record', som det britiske medie The Sun har fået indsigt i.

Ledsygdommen er en kronisk betændelse i leddet, som er kendetegnet ved, at brusken nedbrydes eller knækker. Når først de sygelige forandringer er opstået i leddet, er tilstanden blevet kronisk og uhelbredelig.

Annonce:

Sygdommen rammer især de store led i hofter, knæ og albuer, og ifølge studiet er det især hundenes ben, der bliver belastet for meget, når de hopper ud af bilen.

Vet Record analyserede belastningen på 15 forskellige hunde, som hoppede ned fra højder på 55-75 centimeter, og ved den maksimale højde blev belastningen på hundenes ben forøget med hele 25 procent.

Hullede veje ødelægger pizzaen: Nu ordner stor pizzakæde dem selv

Lange køreture gør det værre
Udover at en større/højere bil giver større risiko for slidgigt hos hunde, der hopper ned fra dem, så viser studiet også, at risikoen for skader er endnu større, hvis hunden skal hoppe ned efter en lang køretur, fordi den derfor har siddet stille i en lang periode.

Annonce:

Hvis hunden hopper ned fra en høj højde med en kold krop, bliver risikoen for vævsskader nemlig også forøget, og derfor råder forskerne bag studiet hundeejere til at købe en rampe, så hunden ikke behøver at hoppe, men i stedet kan gå stille og roligt ud af bilen.

- Nogle mennesker har meget store køretøjer, og man ser dem ofte lade deres hunde hoppe ud af bagenden af bilen, siger Dr. Alison Will, som er en af de ledende forfattere bag studiet og fortsætter:

- Hunde udvikler slidgigt af flere grunde i løbet af deres levetid, men der grund til at bekymre sig om hunde, der får lov til at hoppe ud af biler gentagende gange, da de er i større risiko for at udvikle denne sygdom.

Hvad er symptomerne på slidgigt?

Når et eller flere led begynder at gøre ondt, vil man som hundeejer kunne opleve følgende:

hunden kan have svært ved at rejse sig – især efter længere tids hvile

hunden halter eller får en unormal, stiv gang

hunden har ikke lyst til at gå tur eller lege

hunden mister sit gode humør og har nedsat lyst til kontakt

hunden har svært ved at gå på trapper eller hoppe op i bilen

hunden slikker sig i nærheden af det ømme led

Læg mærke til, at det kun vil være sjældent, at hunden klager sig. Når hunden er 'varmet op', går det som regel bedre

Kilde: Netdyredoktor.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: