Dette tal og bogstav på nummerpladen vil koste dig 123 mio. kr.

En hovedrig forretningsmand har sat sin særlige nummerplade til salg for et beløb, der kan gøre den til verdens dyreste af sin slags

I Storbritannien ejer man sin nummerplade, og visse personlige eksemplarer er derfor særligt meget værd. Arkivfoto:  Tim Ockenden/AP/Ritzau Scanpix
I Storbritannien ejer man sin nummerplade, og visse personlige eksemplarer er derfor særligt meget værd. Arkivfoto: Tim Ockenden/AP/Ritzau Scanpix

123 millioner kroner er den slags penge, der kan sikre den videre drift af en offentlig institution, give 411 danske familier en gennemsnitsindkomst i et år eller skabe grundlag for store sparerunder, hvis de mangler i budgettet.

Det er derfor også penge, som det ofte kun er politikere, bestyrelsesformænd og enkelte lotto-millionærer, der får lov til at administrere.

Og det er måske godtnok, for i Storbritannien har forretningsmanden Afzhal Khan sat sin personlige nummerplade til salg for samme svimlende millionbeløb. Den opsigtsvækkende pris skyldes ikke, at den er skåret i diamant, har været ejet af Elvis Presley eller har et kort over savnlandet Atlantis påtrykt på bagsiden.

Nej, nummerpladen rummer såmænd ikke andet end bogstaverne 'F1', der muligvis er en forkortelse for motorsportens kongeklasse, Formel 1.

En god investering
Hvad nummerpladen ikke har i tegn, har den dog i visse øjne i coolness, og derfor kan nummerpladen - der kan købes her - blive den dyreste nogensinde.

Den nuværende rekordholder er ifølge The Drive en nummerplade fra De Forenede Arabiske Emirater, som en forretningsmand købte tilbage i 2008. Det eneste, der står på denne plade, er '1', men alligevel løb prisen dengang op på omkring 86 millioner kroner.

I Storbritannien ejer man sin nummerplade, og så længe man betaler de årlige afgifter, kan man derfor også beholde den, så længe man vil. Det betyder, at nogle personlige nummerplader er særligt eftertragtede og ikke mindst dyre.

Se også: De vilde M-biler fra BMW fås nu på abonnement

50 mio. kroner var ikke nok
'F1'-nummerpladens ejer købte den ifølge mediet Carscoops for ti år siden for 'små' 3,8 millioner kroner. Pladen kan derfor også blive en særdeles god investering for Afzhal Khan, hvis han finder den rette køber.

Han hævder selv, at han tidligere er blevet budt over 50 millioner kroner for den, så måske det ikke er helt så urealistisk, som det lyder.

Siden forretningsmanden købte nummerpladen har han brugt den på en række biler, og senest den voldsomt eksklusive Bugatti Veyron Super Sport.

En bil, som han vel at mærke vil kunne købe næsten 11 mere af, hvis salget af nummerpladen går igennem.

Se også: Formel 1 får ny 'safety car': Så voldsom er den

28 kommentarer
Vis kommentarer