Din bil kan tjene penge mens du sover

Med Hondas nye koncept kan du tjene penge, mens du sover

Den er lille, men til gengæld skal du ikke selv røre rattet. Foto: 2017 CES Honda Press Event
Den er lille, men til gengæld skal du ikke selv røre rattet. Foto: 2017 CES Honda Press Event

Hvis du nogensinde har gået og overvejet, om du måske skal være Uber-chauffør eller tage passagerer med på GoMore for at spare lidt på bilbudgettet, men samtidigt har valgt det fra, fordi du ikke gider tage stilling til fremmede mennesker, så byder fremtiden på en løsning til dig, hvis du spørger Honda.

De har regnet på det og fundet ud af, at de fleste privatejede biler holder stille 98 procent af tiden, og den tid mener de, at de kan udnytte bedre. Derfor har de udviklet bilkonceptet NeuV, som kan fungere som selvkørende delebil, mens du ikke bruger den - og for eksempel sover.

Concept-i's design er blevet sammenlignet med robotterne fra Star Wars. Foto: PR Biler Kunstig intelligens: Fremtidens Toyota skal være din gode ven

Når du ikke selv bruger bilen, så kan den selv køre ud efter fremmede. Foto: 2017 CES Honda Press Event
Når du ikke selv bruger bilen, så kan den selv køre ud efter fremmede. Foto: 2017 CES Honda Press Event
 

Ekstra el
Du kan ikke kun tjene penge på din lille selvkørende bils natlige eventyr, hvor fremmede betaler for at låne din bil - men ikke køre den, for det klarer den selv - for samtidigt er den lille bil elektrisk, og den står gerne klar til at sende den oplagrede el tilbage til dit hus, hvis der er tidspunkter, hvor du bruger ekstra meget strøm. På den måde kan du også spare en smule på elregningen, hvis du får brug for dette.

- Vi designede NeuV til at være mere værdifuld for ejeren ved at sætte en pris på den tid, hvor bilen ikke bliver brugt, sagde hoveddesigner ved Honda i USA, Mike Tsay til et stort pressemøde.

NeuV er en lille elbil, hvor en stor del af bilen består af glas, herunder en kæmpestor bagrude. Samtidigt er den lyst kraftigt op med LED-lys. Den har som de fleste selvkørende biler et lille rat, som gør det muligt for passageren at tage over.

Nye onlinemuligheder brager frem. Foto: Colourbox Biler Ville du gøre det? Nu kan du købe en brugt leasingbil online