Din næste familiebil kan være tegnet af Lamborghini-designer

Luc Donckerwolke står bag Lamborghini Murciélago og Gallardo, men fremover skal han lave genistreger for Kia

Designchefen skal blandt andet være med til at definere, hvordan den populære danskerbil Kia Picanto skal se ud i fremtiden. Foto: Kia
Designchefen skal blandt andet være med til at definere, hvordan den populære danskerbil Kia Picanto skal se ud i fremtiden. Foto: Kia
Følg Biler

Luc Donckerwolke.

Får det en klokke til at ringe? Sikkert ikke. Men faktisk er det navnet på lidt af en superstjerne inden for bilverdenen.

Den 56-årige bildesigner fra Belgien (som blev født i Lima, Peru, og tilbragte en stor del af sine unge år i Sydamerika og Afrika) har et CV, der kan tage pusten fra selv de største og mest kapitalstærke bilfabrikanter.

Blandt andet er han manden bag biler som Lamborghini Murciélago og Gallardo, Audi A2, Seat Ibiza, Bentley Flying Spur og den første Skoda Octavia.

Luc Donckerwolkes næste kreation bliver efter alt at dømme en koreansk familiebil. I hvert fald skal han fremover være designchef for Hyundai Motor Group, der står bag de mærkerne Hyundai og Kia. Det skriver Bilmagasinet.

Dermed erstatter den 56-årige belgier en anden europæer, tyske Peter Schreyer, der blandt andet har en fortid hos Audi, hvor han stod bag den anmelderroste Audi TT.

Grøn tænketank: Behold den gamle smadderkasse, hvis du vil køre grønt

Et strejf af Lamborghini
Luc Donckerwolke er ikke fremmed for arbejde med koreanske biler. Da han i 2015 forlod stillingen som designchef hos Bentley, var det for at overtage roret som styrmand for Hyundais luksusmærke Genesis, hvorfor han altså er blevet hentet ind fra egne rækker.

Sprogligt har Luc Donckerwolke ikke noget at bekymre sig for. Hvis man skal tro Wikipedia, mestrer han hele ti sprog – hollandsk, italiensk, fransk, spansk, engelsk, tysk, koreansk, mandarin, japansk og swahili.

Bekymringen er nok nærmere, om han kan leve op til fortidens bedrifter. Dem, der har skabt ham et navn. Og det er først of fremmest Lamborghini Murciélago og Gallardo, der har gjort Donckerwolke til en stjerne inden for bilverdenen.

Hvem ved, måske kan du om få år købe en Kia med et strejf af Lamborghini.

Her må elbiler nu køre hurtigere end andre biler

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind