Disse bilejere er de værste i trafikken: Se om du er en af dem

Næsten hver fjerde dansker mener ifølge en ny undersøgelse, at BMW-ejere er de værste bag rattet

Hvis du har en BMW, Audi eller Mercedes-Benz i indkørslen, så er der stor sandsynlighed for, at dine medtrafikanter synes, du kører råddent. Foto: Colourbox
Hvis du har en BMW, Audi eller Mercedes-Benz i indkørslen, så er der stor sandsynlighed for, at dine medtrafikanter synes, du kører råddent. Foto: Colourbox

Der har aldrig været meget blød hat over BMW. Bilmærket har tradition for at kombinere kraftfulde rækkemotorer med sportslige køreegenskaber og tysk luksus i en indpakning, der er mere eller mindre underspillet - men alligevel ikke så meget, at danskerne ikke har fået øje på dem i trafikken.

Ifølge en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for sammenligningsportalen Samlino.dk, mener en stor del af danskerne, at BMW-ejere er klart de værste bilister i trafikken.

Næsten hver fjerde respondent peger i undersøgelsen på BMW, når de bliver bedt om at svare på, hvilke bilmærker, de dårligste trafikanter kører i.

Bilrøver kunne ikke få elbil til at starte: Så kom vidne med en machete

Nissan-ejere kører pænest
Respondenterne har foruden BMW kunnet vælge mellem 14 bilmærker i undersøgelsen: Audi, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Tesla, VW, Volvo, Toyota, Ford, Jaguar, Peugeot, Skoda, Suzuki, Seat og 'andre'. De har desuden haft mulighed for at sætte kryds ved flere.

Undersøgelsen, der er lavet på baggrund af svar fra 1016 danskere, viser samtidig, at ejere af Audi og Mercedes-Benz indtager de to lidet eftertragtede podiepladser lige under BMW.

16 procent mener således, at Audi-ejere er blandt de ringeste trafikanter i kongeriget, mens 11 procent peger på Mercedes-ejere.

Danskerne ser desuden ud til at være meget enige om, at ejerne af biler fra de tre tyske bilmærker er klart ringere i trafikken end alle andre bilejere. Kun mellem 1 og 4 procent af de adspurgte har sat kryds ved de øvrige bilmærker, og færrest vurderer, at Nissan-, Renault- og Ford-ejere er dårlige bilister.

Undersøgelsen viser dog også, at det store flertal er i tvivl, for hele 65 procent har svaret 'ved ikke'.

Danskerne vil køre Audi
Umiddelbart skulle man tro, at danskernes syn på ejerne af de tyske premiummærker ville afskrække dem fra selv at købe bilerne, men faktisk forholder det sig lige omvendt - i hvert fald når det kommer til Audi og Mercedes-Benz.

Undersøgelsen har nemlig også spurgt danskerne, hvilket bilmærke, de helst ville køre i, hvis de frit kunne vælge mellem de samme 15 producenter. Her svarer 17 procent, at de helst ville køre Audi, mens 14 procent ville vælge Mercedes-Benz.

Langt færre har til gengæld lyst til at være blandt de 'bedste' bilister i biler fra Nissan, Renault og Ford. Kun henholdsvis 2, 3 og 6 procent af de adspurgte drømmer om at køre rundt i biler fra de mærker.

BMW kommer ind på en delt 6. plads i undersøgelsen.

Mulig tyv taget på video: Tanker sjælden BMW et par timer efter tyveri