Disse fejl begik bilister især hen over sommeren

Især to ting voldte danske bilister problemer i ferieperioden, viser opgørelse fra SOS Dansk Autohjælp

Sommerperioden har især afsløret, at bilister begår to fejl, når de færdes i sommerlandet. Arkivfoto: SOS Dansk Autohjælp
Sommerperioden har især afsløret, at bilister begår to fejl, når de færdes i sommerlandet. Arkivfoto: SOS Dansk Autohjælp

Vejhjælp forbindes ofte med biler, der ikke vil starte en kold vintermorgen. Men vejhjælp kan også sagtens være aktuelt om sommeren.

Hos SOS Dansk Autohjælp oplever man hvert år, at der er to slags fejl, som bilister i højere grad begår om sommeren end resten af året.

Det oplyser SOS Dansk Autohjælp i en pressemeddelelse.

- Vi ser hver sommer en stigning i antallet af bilister, der enten fylder benzin på dieselbilen eller kører ubehjælpeligt fast på stranden, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher.

Fra 1. juni til 31. august i år hjalp SOS Dansk Autohjælp således knap 3000 gange uheldige bilister efter en fejltankning eller en fastkørsel på stranden.

Bruger du disse? De er hverken rigtig gode eller dårlige

Uopmærksomhed
Det er ikke så svært at regne ud, hvorfor sommerperioden giver flere fastkørsler på stranden. I sommerperioden tiltrækker de brede sandstrande mere trafik end resten af året, mens forklaringen på fejltankningerne kan være lidt sværere at få øje på. Hos SOS Dansk Autohjælp peger de på uopmærksomhed som en faktor.

- Nogle familier har to biler, og mens man måske kører i en mindre benzindreven bil til hverdag, er det den større dieselbil, der bruges til bilferien. Ofte køres der også længere stræk i sommerferien, så bilisterne er måske ovenikøbet trætte og uopmærksomme under tankningen, siger Anette Bjørn Juncher.

Er skaden sket, og man har tanket benzin i en dieselbil, er det vigtigt at ringe efter hjælp, så snart fejlen opdages. Man skal ikke starte bilen, da det forkerte brændstof kan skade motoren. Ud over fejltankninger og fritrækninger er det punkteringer og starthjælp, som SOS Dansk Autohjælp oftest hjælper med i løbet af sommerperioden. 

Nu kan biler dette: Men de danske veje er ikke gode nok