Du kan lige nå det! Mikrobiler kan stadig få anhængertræk

Færdselsstyrelsen giver ejerne af de små biler ekstra tid til at få anhængertræk, selvom producenten ikke mener, at bilen egner sig til det

Det er snart sidste chance, hvis du vil have anhængertræk på din mikrobil. Foto: Colourbox
Det er snart sidste chance, hvis du vil have anhængertræk på din mikrobil. Foto: Colourbox

Hvis du er indehaver af en mikrobil som for eksempel en Volkswagen Up! eller en Toyota Aygo og samtidigt går og drømmer om at få anhængertræk på den lille bil, så skal du skynde dig.

For ved mange af de helt små biler anbefaler producenten ikke, at man får træk på, da bilen simpelthen ikke er bygget til det. Man har dog indtil årsskiftet haft dispensation fra Færdselsstyrelsen til at få eftermonteret træk - og den dispensation har de nu valgt at forlænge af hensyn til forhandlere og værksteder.

Nu skal trækket på inden juni 2017. Det skriver FDM.

Pludselig var de strandet. Foto: Instagram/Ryan Negris Biler - 18. jan. 2017 - kl. 14:44 Glemte meget vigtig detalje: Tesla-ejer strandet i ørken

Producentens beslutning
Det lyder måske mærkeligt, at man ikke bare kan få anhængertræk på sin bil, hvis man gerne vil have det, men det er op til bilproducenterne at afgøre, om det skal være en mulighed at få eftermonteret et træk på bilmodellen.

Hvis det skal være muligt, så skal producenten så oplyse, hvor tungt et påhæng bilen må have på - og netop det har de fleste undladt med rigtig mange af de helt små biler.

Hvis du alligevel vil have lov, så kræver det altså en dispensation fra Færdselsstyrelsen, og den mulighed forsvinder snart.

Det drejer sig blandt andet om mikrobiler som VW Up!, Skoda Citigo, Seat Mii, Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 108, hvor ejerne skal skynde sig, hvis de vil nå at have anhængertræk og dermed for eksempel kan tage en cykel med på farten.

Se også: Slut med særbehandling: Lovforslag vil forhindre bilfirmaer i at snyde i test

56 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere