Efter bare 14 dage: Forhadt stærekasse smadret for anden gang

Ukendte gerningsmænd har endnu engang ødelagt en af de nye, permanente fartmålere nord for København

Efter bare 14 dage: Forhadt stærekasse smadret for anden gang

I starten af oktober blev denne stærekasse ved Albertslund ødelagt af ukendte gerningsmænd. Video: Mathias Øgendahl

Vrede, stump vold og gentagen ødelæggelse af vitale dele. De nye fartmålere, som skyder op overalt i landet i disse måneder, har fået en start på livet, man ikke ville ønske for sin værste fjende.

I weekenden blev to af målerne, der populært kaldes stærekasser, ødelagt ved Aabybro, og natten til tirsdag kom turen så til en af kasserne på Måløv Byvej ved København. For anden gang i fartmålerens bare 21 dage gamle liv er glasset blevet slået i stykker.

Det skriver TV2 Lorry.

- Vi fik anmeldelsen klokken 09.15, da en journalist fra TV 2 Lorry ringede og gjorde os opmærksomme på det. Vi sendte en vogn derud og kunne konstatere, at standeren i vestgående retning er blevet udsat for hærværk, siger vagtchef Brian Munck fra Københavns Vestegns Politi til mediet.

Otte kasser udsat for hærværk
Det er bare 14 dage siden, gerningsmænd her sidst gjorde det onde ved stærekasserne i begge side af vejen.

De blev aktiveret som de første i landet 2. oktober, og i løbet af de kommende måneder vil Vejdirektoratet efter planen tænde samlet 20 fartmålere over hele Danmark. Otte af kasserne er dog foreløbigt blevet udsat for hærværk, og i flere tilfælde er det sket, mens de stadig har været tildækket med plastik.

Fartmålerne er egentlig blevet klædt godt på til at kunne modstå potentielle hærværksmænd med blandt andet tykt glas og en alarm, der går, når de bliver angrebet - men det har altså ikke været nok til at stoppe gerningsmændene.

I de fleste tilfælde har hærværket bestået i, at glasset er blevet slået i stykker.

VW fremlægger vildt bud på fremtidens billys

Ikke billigt at reparere
Ud over hærværkssagerne fra Måløv Byvej og Aabybro er der blevet ødelagt fartmålere på Grenåvej ved Aarhus, i Ballerup og Albertslund.

Indtil videre har hærværket ikke haft større effekt, end at Vejdirektoratet har kunne reparere målerne igen. Men det er ikke billigt, og det vil også afspejle sig i en eventuel retssag mod gerningsmændene, har vicepolitiinspektør Claus Bardeleben fra Københavns Vestegns Politi tidligere påpeget overfor TV2 Lorry.

- De her målere er dyre, så hvis vi fanger den eller dem, der har gjort det, så tror jeg bestemt, at der venter en fængselsstraf forude.

Gerningsmændene bag de mange hærværksepisoder er endnu ikke fundet.

Findes selvkørende biler? 7 ud af 10 kender ikke svaret