Efter ny minibil skuffer i crash-test: Fravælg de billigste udgaver

Den nye Suzuki Swift skuffer i crash-test, fordi ikke alle udgaver sælges med vigtigt sikkerhedsudstyr

Den nye Suzuki Swift snubler i den seneste Euro NCAP-test, hvor det i grundudgaven kun bliver til tre Euro NCAP-stjerner for den populære bil. Video: FDM/ Euro NCAP
Følg Biler

Fravælg de udgaver af en Suzuki Swift, der mangler vigtigt sikkerhedsudstyr, lyder opfordringen fra FDM, efter den populære minibil må nøjes med tre stjerner i Euro NCAPs sikkerhedstest.

- I grundudgaven lever den nye Suzuki Swift på ingen måder op til, hvad man sikkerhedsmæssigt bør forvente af en ny bil i 2017, siger Søren W. Rasmussen, FDMs repræsentant i Euro NCAP.

- Alle de sikkerhedssystemer, som i dag er ved at være helt almindelige skal i de billigste udgaver tilkøbes i en sikkerhedspakke. Det rækker derfor kun til tre stjerner for grundudgaven, hvilket hverken er godt nok eller noget, der får FDM til at anbefale de billigste udgaver. Man bør derfor gå efter de udgaver, der har sikkerhedspakken, der udløser den fjerde Euro NCAP-stjerne, lyder hans opfordring. 

Eksploderet dæk? Det stopper ikke denne kvindelige bilist

Du køber dig til en stjerne
I denne omgang har Euro NCAP haft i alt fire biler til test.

Skoda Kodiaq og Mini Countryman opnår trods skønhedsfejl de maksimale fem stjerner, mens testens øvrige biler, Suzuki Swift og Nissan Micra, får forskellige resultater, alt efter om man vælger dem med eller uden sikkerhedspakken.

- Helt overordnet kan man sige, at man med en sikkerhedspakke køber sig til en ekstra stjerne. Den aktuelle test illustrerer, hvorfor det er en god idé og noget, FDM anbefaler, siger Søren W. Rasmussen.

Mens Suzuki Swift skuffer i grundudgaven, ser det bedre ud med den nye Nissan Micra.

Udgangspunktet er fire Euro NCAP-stjerner, og vælger du topudgaven, får du automatisk nødbremse, som også bremser for fodgængere, og derfor udløser de maksimale fem stjerner og dermed også en lidt lavere registreringsafgift i Danmark.

- Selv i grundudgaven er Nissan Micra ganske flot udstyret med stort set alle de nye sikkerhedssystemer som standard. Men det er ærgerligt, at Nissan ikke har valgt at gøre den avancerede nødbremse til standardudstyr. Det ville have fuldendt billedet af en ellers meget sikker bil, siger Søren W. Rasmussen.

Denne bil får du aldrig råd til: Dyreste nye bil nogensinde

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.