Annonce:
Annonce:

Efter rædselsår i trafikken: Nu kan vi være på vej mod rekordår

Selvom der kommer mere trafik, ser det ud til, trafiksikkerheden bliver bedre

Foreløbige tal for 2017 fortæller, at det går bedre med trafiksikkerheden herhjemme, og at vi kan være på vej mod rekordår. Foto: /ritzau/Christian Klindt Sølbeck
Foreløbige tal for 2017 fortæller, at det går bedre med trafiksikkerheden herhjemme, og at vi kan være på vej mod rekordår. Foto: /ritzau/Christian Klindt Sølbeck
Annonce:
Følg Biler

Sidste år gik det den gale vej med antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken.

I år ser det dog ud til, at selv om der kommer mere og mere trafik på de danske veje, går det bedre med trafiksikkerheden.

Det viser foreløbige tal fra Vejdirektoratet, som de har offentliggjort på deres hjemmeside.

Antallet af personer, der kommer til skade i trafikken faldt i årets første ni måneder i forhold til samme periode sidste år.

Når man holder det op mod, at trafikken i årets første otte måneder er steget med 1,7 procent, og at vi kører flere og flere kilometer i bilen, så må udviklingen siges at være positiv i forhold til trafiksikkerhed.

Annonce:

Siden 2014 har det ifølge Vejdirektoratet været sådan, at væksten i trafikken også har betydet flere trafikulykker, men de foreløbige tal for i år tyder altså på, at den udvikling ikke fortsætter.

- Det er positivt. At vi har så mange måneder med få dræbte tyder på, at der er tale om en generel forbedring af trafiksikkerheden, og at der generelt er tale om et godt billede, siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder hos Vejdirektoratet, til Ekstra Bladet.

Er du tryg ved selvkørende biler? Dette kan snyde systemerne

Færre dræbte
Hvad angår antallet af dræbte i trafikken i år er udviklingen positiv.

I årets første ni måneder mistede 138 personer livet i trafikken, hvilket er markant lavere end i samme periode sidste år.

Faktisk er tallet så lavt, at det giver Vejdirektoratet håb om, at vi kan komme ned i nærheden af rekordåret 2012, som var det år med færrest dræbte siden statistikkens begyndelse i 1930.

Annonce:

- Vi ved ikke før senere på året, hvad de præcise årsager er, men noget kunne tyde på, at hastigheden er taget af - vi kører ikke så meget for hurtigt som tidligere. En anden del af forklaringen er også, at der kommer flere nye og mere sikre biler på vejene, siger Marianne Foldberg Steffensen til Ekstra Bladet.

Hun peger også på, at Vejdirektoratets store fokus på sikkerhed har haft en effekt.

- De farlige steder i trafikken er blevet færre, siger hun.

Snak om afgifter sendte bilsalget i bund: Sådan er status i dag 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: