Egoistisk ’idiot’-chauffør: Derfor parkerer jeg min bil i to båse

En 24-årig mand taler ud efter en sur kvinde rasede over hans egoistiske parkering ved et supermarked

Luke Varley parkerer flabet med vilje. Foto: Caters/Polfoto
Luke Varley parkerer flabet med vilje. Foto: Caters/Polfoto

24-årig britiske Luke Varley blev for nylig lagt offentligt for had på Facebook-siden ’Parking like a twat’ (’At parkere som en idiot’, red.), fordi han havde parkeret sin Vauxhall Astra hen over stregen, så den fyldte to båse foran et supermarked i Doncaster.

Det går dog slet ikke den unge bilist på, for nu har han ifølge Mirror givet svar på, hvorfor han ofte foretager det, der uofficielt kaldes en ’Clarkson-parkering’ – opkaldt efter den tidligere vært for bilprogrammet Top Gear, Jeremy Clarkson.

- Sådan parkerer jeg hver gang, jeg skal blive et sted i en vis periode. Hvis jeg smutter ind i en butik i et par minutter, gør jeg det muligvis ikke, men hvis jeg ved, det tager tid, så gør jeg det, fortæller Luke Varley. Han forklarer, at han gør det på grund af ’de mange klaphatte, som hverken kan køre eller parkere’, der tidligere har forårsaget skader på hans bil, og bare er kørt fra stedet uden at efterlade en seddel.

Parkerer ved kameraer
Parkeringen på stregen beskytter ifølge ham bilen mod andre parkerende bilister, og Luke Varney fortæller, at mange af hans venner også benytter sig af ’tricket’.

- Hvis der virkelig manglede ledige parkeringspladser, ville jeg måske ikke gøre det, for så kan jeg godt forstå, hvis folk bliver irriterede, siger Luke Varney.

- Jeg kan godt se, hvorfor folk bliver irriterede, når de ser det. Folk, som bare ikke kan parkere ordentligt, er irriterende, men det er ikke det, jeg gør.

Luke Varney fortæller, at han ofte oplever, at folk bliver sure over hans måde at parkere, men at han ikke forstår deres vrede, så længe det ikke går ud over nogen, når der er masser af ledige pladser. For det meste parkerer han så tæt, han kan komme på overvågningskameraer, fordi han frygter, at andre bilister bliver så vrede over hans parkeringsmetoder, at de kan finde på at begå selvtægt mod hans bil.

Er det her i øvrigt 2016's værste kvinde-parkering?