'Elbiler bryder aldrig igennem'

Bilindustrien har kigget i krystalkuglen og spår, at brændselscellebilerne bliver elbilernes gennembrud

Der er ebilssatsninger overalt i branchen. Blandt andet har VW lige præsenteret er vaskeægte elektrisk rugbrød. Foto: PR
Der er ebilssatsninger overalt i branchen. Blandt andet har VW lige præsenteret er vaskeægte elektrisk rugbrød. Foto: PR

Der er efterhånden ingen tvivl om, at fremtidens biler kommer til at køre på en anden type brændstof end diesel.

Allerede nu er elbilerne den hotteste trend inden for bilverdenen og et mere miljørigtigt alternativ til de mere osende konkurrenter.

Men hvis man skal tro på bilindustriens egne fremtidsforestillinger, så kommer de eldrevne biler aldrig til at dominere markedet. Det skriver Mest Motor.

Besværligt at lade
I forbindelse med KPMG’s årlige internationale undersøgelse af forhåbningerne til fremtidens bilindustri, deltog 953 branchefolk, hvoraf halvdelen var ledere i bilindustrien.

Men branchen er langt fra så optimistiske på elbilernes vegne, som man måske skulle tro.

Faktisk svarede seks ud af ti, at de er helt eller delvis enige i, at elbilerne aldrig vil bryde igennem. Særligt fremhæver de infrastrukturen som et af det helt store bump på vejen, da der ikke er ladestationer nok rundt omkring, og bilerne desuden tager for lang tid at lade op.

Se også: NASA-teknologi skal redde selvkørende biler

Brintbilerne skal hjælpe elbilerne
Men helt sort ser fremtiden ikke ud for elbilerne.

Otte ud af ti af bilcheferne svarede, at de er helt eller delvist overbeviste om, at den fortsatte udvikling af brændselscellebilerne - det vil sige biler, der kører på brint eller naturgas - vil være med til skubbe elbilerne på rette vej.

Det store problem ved elbilerne er nemlig, at deres batterier skal lades op af en ekstern energikilde, hvorimod brændselscellebilerne genererer elektricitet, når de kører, og hvor den overskydende elektricitet kan gemmes på et batteri.

Samtidig tager det kun tre minutter at tanke en brintbil op, mens det tager betydeligt længere tid at oplade en elbil. Derfor må elbilerne kigge brintbilerne over skulderen, hvis de i fremtiden vil udkonkurrere benzinslugerne.

Se også: Vidste du det? Så mange hestekræfter har en hest

188 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere