Elektrisk Porsche imponerer: Kører 3425 km på 24 timer

Bilens hastighed under testen lå på mellem 195 og 215 km/t

På Nardo-banen i Syditalien har en prototype Porsche Taycan præsteret at køre over 3000 kilometer på 24 timer. Foto: Porsche
På Nardo-banen i Syditalien har en prototype Porsche Taycan præsteret at køre over 3000 kilometer på 24 timer. Foto: Porsche

4. september er der endelig verdenspremiere på Porsche Taycan, som er det traditionsrige tyske mærkes første rendyrkede elbil. Kort inden premieren har Porsche løftet noget af sløret for, hvad en elbil med et Porsche-logo er i stand til.

En pre-produktions udgave af Taycan præsterede for nyligt således at køre 3425 kilometer på 24 timer på højhastighedsbanen Nardo i Syditalien.

Det oplyser Porsche i en pressemeddelelse.

Afstanden svarer omtrent til at køre fra København til Sagres i den sydvestligste del af Portugal. Til sammenligning er den længste afstand, som en vinderbil af det legendariske 24 timers Le Mans-løb har kørt, 5410 kilometer.

De fleste, der leder efter en brugt elbil, går efter modeller, der højst er et år gamle. De behøver heller ikke at koste en formue. Foto: Uwe Fischer Bilnyheder Guide: Sådan finder du en brugt elbil

Asfalttemperaturen under testen på Nardo var mellem 42 grader og helt op til 54 grader.

- Taycan klarede den ambitiøse udholdenhedskørsel uden problemer, fortæller Stefan Weckbach, vicepræsident i Porsches afdeling for Taycan-modellen, i pressemeddelelsen.

De eneste pauser, Taycan-prototypen havde brug for, var under opladning og chaufførskifte. I alt seks forskellige chauffører deltog i testen.

Tankede på superlader
Taycan bliver den første serieproducerede elbil, der får et 800 volt-system, som er det dobbelte af det gængse.

Under testen i Syditalien brugte Porsche 800 V -systemet, som gør det muligt at oplade batterierne væsentligt hurtigere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Under testen gjorde Porsche brug af deres hurtigtladende 800 volt teknologi. Foto: Porsche
Under testen gjorde Porsche brug af deres hurtigtladende 800 volt teknologi. Foto: Porsche

Når ladestandere bliver i stand til at klare de store mængder strøm, som et 800 volt elsystem kræver, kan Taycan oplade så hurtigt, at man ifølge FDM kan tanke 100 km rækkevidde på fire minutter.

Taycan er udstyret med to motorer, som tilsammen yder 440 kW - eller 600 hk - og som gør, at elbilen kan accelerere fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder.

Har du råd til den? Foto: BUGATTI Biler Klar med ny vanvids-bil

80 kommentarer
Vis kommentarer