Elon Musk: Din Tesla kan laves om til selvkørende taxa om natten

Står det til Tesla-chefen skal koncernens elbiler i fremtiden kunne agere taxa-service helt af sig selv

Ifølge Elon Musk er Teslas modeller kun en softwareopdatering og en godkendelse fra at kunne fragte passagerer rundt af sig selv. Foto: Spencer Platt/AFP/Ritzau Scanpix
Ifølge Elon Musk er Teslas modeller kun en softwareopdatering og en godkendelse fra at kunne fragte passagerer rundt af sig selv. Foto: Spencer Platt/AFP/Ritzau Scanpix

Tesla-stifter og milliardær Elon Musk er sjældent bleg for en overraskende udmelding på Twitter.

Nu har han løftet sløret for en af elbilgigantens fremtidsplaner, der efter alt at dømme skal generere kontante overskud til virksomheden - og til ejerne af Teslas futuristiske biler.

En fiks bruger havde opdaget en detalje i sin bil, der ikke umiddelbart havde nogen god forklaring. Han havde nemlig opdaget et lillebitte kamera, der var installeret på bilens bakspejl, og som vendte ind mod kabinen. Adspurgt på Twitter, var Musk hurtig med en forklaring:

- Det er der, til når vi begynder at konkurrere med Uber og Lyft, og folk lader deres bil tjene penge til dem som en del af Teslas flåde af selvkørende delebiler. Hvis nogen smadrer din bil, kan du tjekke videoen, lød det fra Elon Musk i et Twitter-svar.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Bilerne er gjort klar til selvkørsel
Skal man tage svaret for gode varer, så er den amerikanske bilproducent ved at gøre klar til at lade sine kunder bruge Tesla-bilerne som selvkørende taxaer.

En anden Twitter-bruger spurgte, om det i så fald betyder, at hans Tesla snart vil kunne køre byen tynd og tjene ham penge, mens han selv sover eller spiller computer.

- Det er lige præcis tanken. Men folk forstår ikke, at de Tesla-biler vi bygger I DAG vil kunne gøre det for dig. Det er kun et spørgsmål om at færdiggøre softwaren og få lovmæssig godkendelse, svarede Elon Musk.

Ifølge Musk skal der - udover myndighedernes tilladelse - ikke ret meget andet end en softwareopdatering til, før bilerne er i stand til at agere taxaer. Al hardwaren er nemlig allerede i bilerne, ligesom det lille førnævnte kamera

Dermed kan ejere af nye Tesla-biler blot læne sig tilbage og vente på næste automatiske softwareopdatering.

Ingram-samlingen bestod i 2015 af 80 biler. Det er uvist, hvor stor samlingen er i dag, og hvor mange biler, der er gået til i eksplosionen. Foto: Porsche Biler USA's største: Eksplosion rammer vild Porsche-samling

Data viser værre ulykker
Teslas selvkørende funktioner er både blevet skamrost og advaret imod. For selv om bilerne har evnen til at holde sig inden for og endda skifte vejbaner af sig selv, har der allerede været flere alvorlige ulykker, hvor Teslas autopilot-funktion har været slået til.

Nu har koncernen så offentliggjort den seneste rapport om autopilot-sikkerheden. Den er lavet på baggrund af data fra mia. af kilometers kørsel og viser ifølge netmediet Slash Gear, at bilens selvtænkning fører til færre ulykker.

Således registrerede Tesla i første kvartal af 2019 én ulykke for hver 4,62 mio. kørte kilometer med autopiloten tændt. Til sammenligning viser de amerikanske trafikmyndigheders seneste data, at der i USA er én bilulykke for hver 700.000 kørte kilometer.

En skinnende guld-udgave af denne bil blev for meget for det tyske politi i Hamborg i weekenden. Så de klippede pladerne. Foto: PR Biler Skinnende guld-Lamborghini blev for meget for politiet: Klippede pladerne

51 kommentarer
Vis kommentarer