En chance til: Opel vil sælge folkelig elbil næste år

Opel Corsa vil i løbet af det nye år blive lanceret i en ny og elektrisk udgave

Rækkevidde, ydelse og pris er endnu ukendt, men den nye Corsa bliver 'en bil til almindelige mennesker', lover Opels direktør. Foto: Opel
Rækkevidde, ydelse og pris er endnu ukendt, men den nye Corsa bliver 'en bil til almindelige mennesker', lover Opels direktør. Foto: Opel

Mini arbejder på en, Renault gør det samme, og nu vil Opel også være med.

Målet, som de tre bilproducenter deler, er at bygge en lille elbil, der er til at betale og praktisk nok til at appellere bredt. Hos Opel er det den lille Corsa-model, der efter 36 års tro tjeneste med benzin- og dieselmotorer skal omdannes til en fuldt elektrisk elbil.

Bilen, der med Opels egne ord vil være 'fuldstændig ny' vil allerede være klar til lancering i første halvdel af 2019. Det skriver den tyske bilproducent i en pressemeddelelse.

Hverken pris, rækkevidde eller ydelse er endnu offentliggjort, men ifølge Opels direktør, Michael Lohscheller, vil prisen være konkurrencedygtig nok til at give flere muligheden for at køre elbil.

- Den nye Corsa vil gøre elektrisk mobilitet til en mulighed for mange nye kunder. Det bliver en elbil for almindelige mennesker, siger han i pressemeddelelsen.

Se også: Dieselgate fortsætter: Den første delstat sagsøger VW

Elektrisk Mokka X i 2020
Tilbage i november kom det frem, at Opels franske ejer, PSA-koncernen, vil elektrificere hele mærkets modelprogram indenfor en overskuelig årrække. Alle bilerne vil ikke kunne fås som elbiler lige med det samme, men så i hvert fald som enten milde hybridbiler eller pluginhybrider.

Det betyder også, at Opel forventer at sende otte nye modeller på gaden indenfor de næste par år. I 2020 vil Corsa derfor få følgeskab af en ny generation af crossoveren Mokka X og varebilen Vivaro, der begge vil kunne fås som fuldt elektriske biler.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Opels første bud på en folkelig elbil hedder Ampera-E og blev lanceret i 2017. Desværre har bilens korte liv været tynget en del af leveringsproblemer. Foto: Opel
Opels første bud på en folkelig elbil hedder Ampera-E og blev lanceret i 2017. Desværre har bilens korte liv været tynget en del af leveringsproblemer. Foto: Opel

Opel slår i samme ombæring fast, at man allerede næste år vil begynde at bygge en version af Grandland X-modellen med pluginhybrid-teknologi. Her vil benzinmotoren blive suppleret af en elmotor, der skal lades op i stikkontakten, og den konstellation vil angiveligt give op til 300 hestekræfter.

Selv om Corsa bliver den første elektriske bil efter lanceringen af Opels nye strategi, er det ikke den første elbil i Opels modelportefølje. I 2017 lancerede producenten modellen Ampera-E, der lovede både lang rækkevidde og fornuftig pris.

Modellen er dog siden blevet ramt af så store produktions- og leveringsproblemer, at salget i Norge har været stoppet i et år, mens bilen endnu ikke er nået til Danmark.

Den nye Opel Corsa bliver derfor retteligt den anden 'folkelige' elbil fra den tyske producent, når den efter planen lanceres næste år.

Se også: Slukker fælles samlebånd: Fremtiden er usikker for tre små favoritter

24 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere