Annonce:
Annonce:

En million danskere snyder politiets fartkontroller

I et forsøg på at undgå fartbøder har en million danskere nu downloadet appen Fartkontrol.nu. Rådet for sikker Trafik er bekymret

En million danskere har valgt at beskytte sig mod fartfælderne med en app. Foto: Mogens Flindt/Polfoto
En million danskere har valgt at beskytte sig mod fartfælderne med en app. Foto: Mogens Flindt/Polfoto
Annonce:
Følg Biler

Fartbøder er ærgerlige penge at skulle af med, og danskerne går da også så meget op i at undgå dem, at appen Fartkontrol.nu er blevet downloadet en million gange.

Appen fungerer sådan, at brugerne kan indrapportere, når de ser en fartkontrol. Telefonens GPS gør herefter, at andre brugere får en advarsel om kontrollen, når de nærmer sig den. På nuværende tidspunkt er der 300.000 aktive brugere om måneden.

Direktøren for Fartkontrol.nu er overvældet over de mange downloads.

- Det er et ufatteligt tal, når man sidder ene mand med et projekt, som man brænder for. Appen startede jo bare som et fritidsprojekt, så jeg havde måske troet, at jeg ville få nogle tusinde downloads og et par hundrede daglige brugere, siger Martin Bay Pedersen, der lancerede appen i 2012, i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Appen viser, hvor man skal være opmærksom. Herefter kan man bekræfte, om man så kontrollen eller ej. Foto: Fartkontrol.nu
Appen viser, hvor man skal være opmærksom. Herefter kan man bekræfte, om man så kontrollen eller ej. Foto: Fartkontrol.nu

Annonce:

Brug den rigtigt
Hos Rådet for Sikker Trafik fortæller pressechef Søren Ørsted Pedersen til Ekstra Bladet, at de er glade for alle tiltag, der får bilisterne til at sænke farten.

Fartkontrol.nus popularitet vækker dog ikke kun begejstring, for han er bekymret over danskernes brug af appen.

- Det der kan bekymre os er, hvis folk får et indtryk af, at de kun skal sætte farten ned der, hvor der er fartkontrol. Det er fint nok, at de sætter farten ned og undgår bøder, men hvis de derefter træder hårdere på speederen, fordi de ved, der ikke er kontrol, så er det problematisk, siger Søren Ørsted Pedersen.

Han henviser til undersøgelser fra Haverikommissionen, der viser, at høj fart er medvirkende til mange ulykker.

- Undersøgelserne viser også, at folk har en tendens til at overvurdere deres egne evner i trafikken. De kører for stærkt steder, hvor vejeksperter siger, at man skal sætte farten ned, fordi der er sideveje og lignende, uddyber han.

Vildt prisfald: Rockstjernes legendariske superbil til salg

Annonce:

Næste stop: To millioner
Hos Fartkontrol.nu har de ambitioner om, at de skal blive endnu større, på trods af at hver fjerde voksne dansker på nuværende tidspunkt allerede har downloadet appen.

- Den næste milepæl kunne jo passende være to millioner downloads. Men det bliver en stor udfordring. Markedet er mættet, og det er meget sjældent, at jeg møder nogen, som ikke kender appen i forvejen. Så det gælder om at forbedre og udvide den, så flere mennesker får lyst til at bruge den, fortæller direktør for appen, Martin Bay Pedersen.

Appen er gratis, og han tjener kun penge på donationer, som brugerne kan give – eventuelt hvis de slipper for en fartbøde.

Pas på! Heftig trafik kan gøre dig syg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
LIGE NU

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: