Én p-plads siger du? 6,5 millioner kroner, tak

En p-plads i Hong Kong er blevet solgt til intet mindre end 969.000 dollars

Det er ekstremt dyrt at parkere i Hong Kong, og nu har en anonym betalt næsten en million dollars for en p-plads. Foto: Colourbox
Det er ekstremt dyrt at parkere i Hong Kong, og nu har en anonym betalt næsten en million dollars for en p-plads. Foto: Colourbox

I storbyerne er der ofte kamp om parkeringspladserne, og det gælder ikke mindst i Hong Kong. Her har en unavngiven person købt en parkeringsplads på 12 kvadratmeter foran den 79 etager høje kontorbygning 'The Center' til hele 969.000 dollars, svarende 6,5 millioner kroner.

Det skriver CNN på baggrund af en historie fra South China Morning Post.

Det er forretningsmanden Johnny Chueng, som har solgt parkeringspladsen foran kontorbygningen, som ligger centralt i Hong Kong. Firmaer som DBS Bank og Robertsons Solicitors har kontor i bygningen.

Sådan har en ukendt bilist fundet sin bil efter en knap så hensynsfuld parering. Historien melder desværre ikke noget om, hvordan han/hun reagerede på det. Foto: Arnold Angelini Biler Butiksansattes hævn over kunde med 'idiotisk' parkering går verden rundt

At parkeringspladser er eftertragtede i Hong Kong er vist ingen overdrivelse, for købsprisen på denne p-plads er tre gange så høj som den gennemsnitlige boligpris i Hong Kong.

Cheung fortæller, at det er den sidste af i alt fire parkeringspladser ved The Center, som han har haft til salg. De andre tre blev også solgt for sekscifrede beløb i dollars.

Ultrarige køber alt
Hong Kong er blandt de mest befolkede øer i hele verden, så der er pres på både boligmarkedet og parkeringspladserne.

Den tidligere rekordholder for den dyreste parkeringsplads i byen var en plads foran Kowloon-bygningen, som indeholder luksuslejligheder. Her blev en p-plads i 2018 solgt for 760.000 dollars, svarende til cirka 5,1 millioner kroner.

Det skorter altså ikke med personer, som er villige til at bruge ekstremt mange penge på p-pladser.

- Gode eller dårlige tider, der er stadig ultrarige personer, som betaler det nødvendige for at få, hvad de vil have, siger James Mak, som er salgsdirektør for Midland Commercial til South China Morning Post.

- Der er ikke mange p-pladser til salg ved de centrale kontorbygninger, så priserne har altid været høje, siger han.

Blandt bilerne på auktionen er denne Porsche 911 Carrera RSR 3,8 fra 1993. Kun 55 blev bygget. Foto: RM Sothebys Biler Se billederne: Disse vanvittige biler skal nu sælges på auktion

24 kommentarer
Vis kommentarer