Endelig! Honda er tilbage med ny supersportsvogn

Det er 10 år siden, Honda sidst har bygget NSX – men nu er den tilbage i hybrid-udgave, og den kommer til Danmark

Honda bygger en ny NSX - over 550 hk, og så kommer den til Danmark. (Foto: Honda)
Honda bygger en ny NSX - over 550 hk, og så kommer den til Danmark. (Foto: Honda)

Det er 25 år siden Honda præsenterede NSX som deres svar på en sofistikerede sportsvogn, og 10 år siden den udgik af produktion. Siden da har den været savnet, og i mange år har der været rygter om, at en ny model var på trapperne. Vi har endda set en brændende prototype på Nürburgringen. Men det er først netop nu, Honda har afsløret den endelige afløser til NSX, og den skal slås med rivaler som Ferrari 458 Italia.

Med 280 hk er det fra denne vinkel, du kommer til at se Type R mest. Bremselygterne er integreret i hækspoileren og giver et næsten dæmonisk udtryk. (Foto: Honda) Biler Hondas djævlehorn

Den nye model hedder Acura NSX (Acura er Honda's amerikanske luksusmærke), og hvor den gamle models NSX-navn var en forkortelse for New, Sportscar og Unknown World (X), står NSX nu for New Sports eXperience. Navnelegen er fuldstændig ligegyldig, for det vigtige ved den nye NSX er, at det er en hybrid.

Fire motorer
NSX har faktisk fire motorer. Tre af dem er elektriske, og Honda kalder opbygningen 'Sport Hybrid system'. To motorer sidder i fronten og trækker hver deres hjul – det giver en unik mulighed for at styre effekten til det enkelte hjul, hvilket er en stor fordel i sving. En motor sidder i forbindelse med gearkassen og assisterer der.

Honda har samtidig udviklet en ny motor, men har ikke opgivet mange detaljer endnu. Vi ved dog, at motoren er en 75 graders V6'er med to turboladere og tørsump-smøring, som blandt andet giver et lavere tyngdepunkt. Med elmotorerne er der samlet over 550 hk. Bilen trækker igennem en 9-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

Bredere og lavere
Selvom Honda holder kortene tæt til kroppen, så fortæller de dog, at motoren fylder så meget, at det har været nødvendigt at forlænge bilen med otte cm og gøre bilen 2,5 cm bredere.

NSX har fire motorer - to elmotorer foran, en elmotor bagved og en biturbo-V6'er. (Foto: Honda)
NSX har fire motorer - to elmotorer foran, en elmotor bagved og en biturbo-V6'er. (Foto: Honda)

Hvor den originale NSX var første produktionsbil, som havde et fuldt aluminiumskarrosseri, bruger den nye NSX flere forskellige materialer. Bilen er bygget over en såkaldt space frame, en form for rygrad, i aluminium og høj-styrke stål. Bunden af bilen er bygget i kulfiber, mens de ydre karrosseri-plader er i aluminium.

Hvordan ville du have det, hvis dit lokale værksted ringede og sagde, at din bil bliver forsinket, fordi mange tons salt væltede ned over. Det er, hvad der er sket i Chicago. (Foto: Twitter/Chicago Fire Department) Biler Begravet i salt

NSX kommer til DK
Hos Honda Danmark glæder man sig, for vi kommer til at se en udgave af den nye NSX i Danmark.  Det fortæller den danske PR-ansvarlige, Thomas Larsen.

Den nye NSX har været flere år undervejs, men designet er stadig skarpt. (Foto: Honda)
Den nye NSX har været flere år undervejs, men designet er stadig skarpt. (Foto: Honda)

- NSX kommer til Danmark, og jeg håber at have den her i december. Priserne kender jeg ikke endnu. Men den vil være konkurrencedygtig overfor Audi R8 (startpris 2.557.824 kr.), og nok lidt billigere. NSX bliver jo samtidig kraftigere, og vil jo også gå efter noget som Nissan GT-R, som  den ligger jo prismæssigt et andet sted.

0 kommentarer
Vis kommentarer