Endnu en bilgigant dropper diesel

I 2021 er det slut med dieselbiler fra Honda i Europa

CR-V bliver den første bil, som Honda lancerer uden dieselmotor. Bilen kommer til gengæld i en ny hybridversion. Foto: Honda
CR-V bliver den første bil, som Honda lancerer uden dieselmotor. Bilen kommer til gengæld i en ny hybridversion. Foto: Honda
Følg Biler

Japanernes markedsanalyse af Europa er ikke til at tage fejl af - her er der ingen fremtid for biler med en dieselmotor i maskinrummet.

Onsdag meldte Honda, der er den tredjestørste bilfabrikant i Japan, ud, at det fra 2021 skal være slut med at sælge dieselbiler i Europa. Dermed følger Honda i hælene på sine landsmænd fra Toyota og Nissan, der i 2018 også er kommet frem til den konklusion, at det nok er bedst at nedlægge salget af dieselbiler i Europa.

- Fremover vil alle ændringer i vores bilmodeller være uden diesel, siger Dave Hodgetts, der er administrerende direktør i Hondas britiske afdeling, til Automotive News.

Ifølge bilmediet er beslutningen en konsekvens af faldende salg inden for dieselbiler.

Flere og flere europæiske storbyer er i disse år på vej med forbud mod dieselbrændstof, herunder Paris, Madrid og Athen. Særligt i Tyskland er modstanden stor, hvorfor mange tyske byer er begyndt at indføre miljøzoner.

På godt og ondt: Porsche fører klassikeren ind i den digitale tidsalder

Hybrid- og elbiler er på vej
Første mainstream-bil, der bliver lanceret uden diesel, bliver Honda CR-V, der ifølge bilfabrikanten selv er verdens mest solgte SUV. Den kommer i en hybridversion, som ventes at ramme det danske marked omkring marts 2019.

Også Honda-modellerne Civic og HR-V er på vej i hybrid- eller pluginhybrid-versioner. Dertil kommer den første fuldt ud elektriske bil fra Honda, der angiveligt er lige på trapperne. Det forlyder, at den bliver sat i produktion næste år.

I 2025 har Honda som mål, at to tredjedele af de biler, som producenten sælger i Europa, skal være drevet frem af en elektrisk motor af den ene eller anden art.

Honda er med en årlig produktion på omkring fem millioner biler verdens syvende største fabrikant af biler. En stor del af virksomhedens køretøjer bliver produceret i USA.

Noget for dig? McDonald's går sammen med VW om unik burgerbil

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind