Endnu flere danske biler ramt: Batterier kan bryde i brand

Flere Ford-modeller solgt i Danmark end først oplyst kan være ramt af brandfarlig fejl på bilbatteriet

Ford S-Max er en af de Ford-modeller, som potentielt kan være berørt af fejlen på batteriet. Foto: Jonas Ahlstrøm
Ford S-Max er en af de Ford-modeller, som potentielt kan være berørt af fejlen på batteriet. Foto: Jonas Ahlstrøm
Følg Biler

Som Ekstra Bladet onsdag kunne fortælle kan flere tusinde Ford-modeller, som er blevet solgt i Danmark, potentielt være ramt af en fejl, som gør, at batteriet i bilen bryder i brand - selv når bilen er stille.

Men nu har Ford Danmark opjusteret tallet af danske biler, som potentielt kan have fejlen og derfor tilbagekaldes, fra 4791 ramte biler til 7878 ramte biler.

Det oplyser Ford Danmark til Ekstra Bladet.

De potentielt berørte modeller er Mondeo, Galaxy og S-Max produceret i en periode fra 2014 til 2019 i Valencia i Spanien.

Bilgigant tilbagekalder 227.000 biler: Airbaggen kan gå af uden grund

Ford Danmark er allerede begyndt at tage kontakt til de danske ejere af de berørte modeller, og alle ejerne af de næsten 8000 biler vil få direkte besked fra Ford.

- Enhver handling, der udføres på de berørte biler, er gratis og dækkes af Ford. Det vigtigste for Ford er, at vores kunder fortsat kan være trygge ved deres Ford, oplyste Lene Dahlquist, pressechef i Ford Danmark, onsdag til Ekstra Bladet.

Alle Ford-kunder kan desuden tjekke, om deres egen bil skulle være berørt via registrerings- eller stelnummeret på Fords side her.

Batteriet kan antænde
De mange biler tilbagekaldes, fordi der er fare for, at batterierne kan antændes - selv når bilen holder stille og er uden for opsyn.

'Der kan opstå en potentiel lækage af batterisyre omkring minuspolen på batteriet, som med tiden kan forårsage fremkomst af kobbersulfat. Dette kan igen give et ledende lag under batteriovervågningssensoren og skabe en lav modstand. Den øgede strømning på grund af lav modstand kan lave en lille overgang til stel, hvilket kan forårsage en temperaturstigning til de omgivende materialer og varme disse op til et punkt, hvor de antændes,' lyder Ford Danmarks tekniske forklaring af problemet.

Bilgigant betaler bøde i milliardklassen

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+