Er det her fremtidens rat? Det mener Jaguar

I fremtiden vil rattet bo i dit hjem

I fremtiden bliver et rat en betroet følgesvend, som kan klare opgaver, der rækker langt ud over, hvad vi kender i dag. Foto: Jaguar
I fremtiden bliver et rat en betroet følgesvend, som kan klare opgaver, der rækker langt ud over, hvad vi kender i dag. Foto: Jaguar

Et stemme-aktiveret robotrat vil bo i dit hjem og kan tilkalde en bil efter dit eget valg direkte til din indkørsel, når du skal ud og køre.

Sådan forudser britiske Jaguar, at fremtidens rat vil komme til at fungere.

'Sayer' kalder Jaguar sit koncept, der kombinerer robotteknologi og et traditionelt design af et rat i et noget spektakulært udseende bud på, hvordan fremtidens rat vil se ud.

Faktisk rækker Jaguars tanker om et rat langt ud over det, vi kender i dag.

Skal man tro på Jaguars forudsigelser, vil vi i 2040 kun eje et rat. Til gengæld kan vi så tilkalde en bil frit efter eget ønske, som Sayer så sørger for kommer til at holde i indkørslen, når du skal bruge den.

Sayer-rattet vil være styret efter dine personlige indstillinger, og så vil det blive flyttet rundt mellem bilerne, lidt ligesom man kender det fra Formel 1.

Se også: Nu teaser de fansene: Bilgigant vil bygge vanvittig hyperbil

Din betroede følgesvend
Jaguar giver et eksempel på et scenarie, hvor de ser Sayer som en betroet følgesvend, som flere og flere mennesker vil vælge, når delebiler bliver en større ting end et egentligt ejerskab af en bil.

- For eksempel, hvis du skal være til et møde to timer væk fra dit hjem i morgen tidlig klokken 8, så vil Sayer regne ud, hvornår du skal stå, bestille en bil til din dør og rådgive dig på den del af turen, hvor du måske gerne selv vil køre bilen, lyder det fra Jaguar.

Personlige indstillinger som musikvalg, sædeposition og klimaindstillinger vil blive husket og automatisk kalibreret på bilen, der kommer til din hoveddør, takket være teknologien.

Jaguar mener, at Sayer viser, hvordan mobilitet kan se ud i 2040 og frem.

Sayer-rattet er opkaldt efter Malcolm Sayer, en af Jaguars mest berømte designere, der designede Jaguar E-Type, der af mange betragtes som en af de smukkeste biler gennem tiden.

Hvad siger du? Lyder det lidt for langt ude?

177-hestes dieselmotor, firehjulstræk og luftaffjedring gør California XXL klar til at møde de fleste udfordringer. Foto: VW Biler - 3. sep. 2017 - kl. 12:09 Rullende lejlighed: Sådan har du aldrig set Folkevognsbussen før

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen