Er det her verdens smukkeste kystrute? 'Man kan se hvaler ud af sideruden'

Lokationen vil måske overraske dig

Atlanterhavsvejen i Norge anses som en af verdens smukkeste veje, selv om den kun er otte kilometer lang. Video: Ford Motor Company

Når man skal nævne, hvor nogle af verdens flotteste kystveje ligger, vil mange nok nævne Highway One i Californien, vejen ved Amalfi-kysten i Italien eller Great Ocean Road i Australien.

Men faktisk behøver man slet ikke tage så langt væk for at få lov at køre på en af verdens måske smukkeste kystveje.

Hos vores nordiske venner i Norge byggede de nemlig tilbage i 1980'erne den såkaldte Atlanterhavsvej, som forbinder Vevang og Kårvåg.

Vejen, der ligger 600 kilometer fra den norske hovedstad Oslo, blev indviet i juli 1989, og selv om selve ruten kun er lige over otte kilometer lang, er der tale om en ganske enestående naturoplevelse. Otte broer udgør tilsammen 891 meter ud af de knap otte kilometer rute.

Se også: Køb Schumachers vinderbil: 'Verdens vigtigste Formel 1-bil' kan nu blive din

- Landskabet er fantastisk
Den amerikanske bilgigant Ford har lanceret en serie, som de kalder 'Europe's Greatest Driving Roads', hvor de bedømmer forskellige veje rundt omkring i Europa.

I denne omgang er de, som du kan se i videoen over artiklen, nået til Atlanterhavsvejen.

De har fået motorjournalisten Steve Sutcliffe til at bedømme den norske vej, og han er begejstret.

- Man skal køre på Atlanterhavsvejen for at tro på, at den eksisterer. Kun den mest hærdede kyniker ville ikke blive rørt af en rejse gennem så smukke landskaber, siger Steven Sutcliffe.

Når han skal bedømme vejen, lægger han vægt på historien, udsigten, kulturen og køreoplevelsen.

- Jeg blev nødt til at overgå vores bedømmelsessystem og give turen 11 ud af 10 mulige, fordi landskabet er så fantastisk. Man kan ikke gøre meget andet, når man rent faktisk kan se hvaler ud af sideruden, siger han.

Hvor stor indflydelse det har på selve køreoplevelsen, at Sutcliffe sidder i noget nær det tætteste, du kan komme på en Le Mans-racer til landevejen - den nye Ford GT - skal vi ikke kunne sige, men selve vejen ser ud til at være noget ganske specielt.

Og så gør det nok ikke noget, at han har 647 hestekræfter til rådighed for højrefoden.

Foto: Bugatti Biler - 29. sep. 2017 - kl. 09:40 Se Ronaldos nye monsterbil: Så hurtigt kan superstjernen komme til træning

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen