Er du til Beatles, Pink Floyd eller Rod Stewart? Nu kan du købe legendernes sjældne biler

Tre klassiske italienske sportsvogne med rock n' rolls helt store navne på ejerlisten skal bortauktioneres 18. marts

Der blev kun produceret 250 Lamborghini 400 GT 2+2, og en af dem købte Beatles-forsanger Poul McCartney. Hans tidligere bil er dog rød i dag. Foto: Lamborghini
Der blev kun produceret 250 Lamborghini 400 GT 2+2, og en af dem købte Beatles-forsanger Poul McCartney. Hans tidligere bil er dog rød i dag. Foto: Lamborghini
Følg Biler

'Baby you can drive my car' sang John Lennon og Paul McCartney i 1965.

Og nu kan du ganske rigtigt komme bag rattet i den Lamborghini 400 GT 2+2, som McCartney købte tre år efter i 1968.

Sportsvognen skal efter planen bortauktioneres 18. marts af auktionshuset Bonhams sammen med en Lamborghini Diablo fra 1991 og en Ferrari Dino 246 GT Spider fra 1974, der har tilhørt to andre af rock n' rolls helt store navne: Rod Stewart og Pink Floyd trommeslager Nick Mason.

V12-bulder og rock n' roll
Der blev kun produceret 250 eksemplarer af Paul McCartneys Lamborghini 400 GT 2+2, og bare 4 siges at være blevet importeret til Storbritannien.

McCartney købte bilen i februar '68, og det kan derfor muligvis være i netop denne bil, forsangeren har fået teksten til 'Helter Skelter' fra 'The White Album' - der blev indspillet hen over sommeren '68 - til at gå op i en højere enhed.

Den slags kan man selvfølgelig kun gisne om, men om ikke andet ville bilens vilde italienske V12-motor i hvert fald have udgjort et ganske passende lydspor til at udtænke det nummer. Og sikkert er det, at romantiske tanker som disse hurtigt kan få prisen til at flyve i vejret. Bilen er vurderet til mellem 3,3 og 4,2 mio. kroner.

Mystisk bilforhandler er fyldt med forladte biler - men noget stemmer ikke

Italienske kærlighedsaffærer
I 1974 - året efter udgivelsen af 'The Dark Side of the Moon', købte Pink Floyds trommeslager, Nick Mason, en Ferrari Dino 246 GT Spider med 'Marrone Metallizato' lakering. Den er siden blevet malet sort, men vurderingen er stadig til at tage og føle på: Bilen forventes at indbringe mellem 3,2 og 3,5 mio. kroner.

Siden han ejede den lille Dino er Nick Mason i øvrigt ikke ligefrem faldet af på den, når det kommer til biler. Han har i dag en bilsamling på over 40 biler, der tæller en Ferrari GTO fra 1962, en Bugatti Type 35, Ferrari 512 og flere deciderede racerbiler.

I begyndelsen af 70'erne begyndte en af rock n' rolls andre store navne også en kærlighedsaffære med de italienske sportsvogne. Sangeren Rod Stewart, der dengang stadig var en del af The Faces, købte i 1971 sin første Lamborghini Miura.

Sangeren har siden været indehaver af ind til flere biler fra det potente italienske sportvognsmærke, og en af dem er den Lamborghini Diablo fra 1991, der nu skal bortauktioneres 18. marts. Ifølge Bonhams auktionshuset købte Rod Stewart angiveligt bilen som en julegave til sig selv for at fejre, at hans album 'Vagabond Heart' udløste platin i seks lande.

Bilen forventes at indbringe mellem 1,0 og 1,2 mio. kroner på auktionen.

Skattesnydere får smadret deres luksusbiler af en bulldozer

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+