Annoncørbetalt - Santander

Er jyderne til fransk? Din bopæl afslører dit bilkøb

Sønderjyder vil have spegepølse, og københavnerne spiser sushi. Men afhænger bildrømmen af, hvor du bor i landet?

"Jyder er nærige. Københavnere er arrogante."

Tidligere meningsmålinger har understreget, at fordommene lever i bedste velgående, når det gælder opførsel. Hen hvad så, når det handler om bilvalg? Kan man forudsige dit valg af bil i forhold til, hvor du bor i landet?

Noget tyder på det.

Dykker man ned i statistikkerne hos Danmarks største formidler af billån, Santander Consumer Bank, tegner der sig nemlig et mønster.

Nordjyderne og midtjyderne sværger til Renault, mens de i Region Syd, på Sjælland og i Hovedstadsområdet kaster deres kærlighed efter Volkswagen.

Læs hele rapporten om danskernes biløkonomi, 2019.

En opgørelse fra Santander over, hvilke bilmærker folk i landets fem regioner oftest låner til – uanset om der er tale om en ny eller brugt bil – viser, at der især er tre bilmærker, som går igen i regionernes top 3: Volkswagen, Renault og Kia.

- Vi ser i de forskellige landsdele forskelle på, hvor stor en del af ens samlede økonomi, man er villig til at bruge på et bilkøb, når der skal købes ny bil, så hvad man ender med at købe afhænger både af økonomien, og hvor meget af den man vil bruge på en bil, siger Carsten Levin, salgsdirektør i Santander Consumer Bank auto.

Her er regionernes top-3 af bilvalg

• I Hovedstaden er det Volkswagen, Skoda og Kia.
• I Region Sjælland er det Volkswagen, Kia og Renault.
• I Region Syd er det Volkswagen, Renault og Nissan.
• I Region Midtjylland er det Renault, Volkswagen og Ford.
• I Region Nordjylland er det Renault, Volkswagen og Ford.

Så meget er danskerne klar til at låne til bil
Et dyk ned i statistikkerne fortæller desuden, at de fleste vælger at optage et billån på mellem 100.000 og 199.999 kroner.

Således er det 50,7 pct. af alle billåntagere hos Santander, der vælger at låne mellem 100.000 og 199.999 kroner.

- Mange er gået fra at købe de helt små biler til at købe større biler med mere komfort og mere plads, siger Carsten Levin.


De fleste af de personer, som vælger at finansiere deres bilkøb med et billån, er unge. Blandt de 30-39-årige er det over halvdelen – 57 procent – der har taget et billån, mens det for aldersgruppen over 60 år kun er 14 procent.

På Santander Magasinet finder du artikler,vejledninger, guides og meget mere, som handler om alt fra biler og motorcykler til bedre økonomi.

Skærm

Hent flere
Hent flere