Færre kørte påvirket på J-dag

- Det er utrolig positivt, lyder det fra politiet

Der blev sigtet væsentligt færre for kørsel i påvirket tilstand i forbindelse med J-dag i år sammenlignet med i 2020. Arkivfoto: René Schütze
Der blev sigtet væsentligt færre for kørsel i påvirket tilstand i forbindelse med J-dag i år sammenlignet med i 2020. Arkivfoto: René Schütze
Følg Biler

Det danske politi stod i dagene omkring J-dag klar til at gennemføre en landsdækkende målrettet indsats mod kørsel i påvirket tilstand.

Nu er resultaterne landet, og der er gode nyheder.

I løbet af de fire kontroldage blev der standset flere end 2600 køretøjer. 57 af førerne blev sigtet for spirituskørsel og 66 af førerne for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand. I forhold til kontrollerne i 2019 omkring J-dag ligger antallet af sigtede i år væsentligt lavere.

- Vi har sigtet 26 for spirituskørsel i år mod 36 i 2019 på selve J-dag, og vi ser også et fald i antallet af sigtelser for narkokørsel, hvilket er utrolig positivt, siger Christian Berthelsen, som er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

- Dog er der stadig trafikanter, som ikke har forstået alvoren. At føre et køretøj i påvirket tilstand kan have uoverskuelige konsekvenser, og i værste tilfælde medføre dødsfald, siger han videre.

I løbet af de fire dage, som politiet gennemførte den landsdækkende indsats over, skete der 15 trafikuheld, hvor føreren var påvirket af spiritus og tre trafikuheld, hvor føreren var mistænkt for narkokørsel.

- I 2020 blev 29 personer dræbt og 191 kom alvorligt til skade. Hovedparten af de tilskadekomne i en spiritusulykke var selv påvirkede. Det er stadig alt for mange, og derfor sætter vi løbende ind med målrettede kontroller mod spritbilister, og det vil især være synligt i den kommende tid, hvor de traditionelle julefrokoster står for døren, siger Christian Berthelsen.

Kunstig sne dalede over Jomfru Ane Gade årets - for nogen - helligste dag.

J-dag i Jomfru Ane Gade

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller