Færre kom til skade i trafikken sidste år

Sidste års coronarestriktioner medførte et fald i antallet af dræbte og tilskadekomne

Færre kom på grund af coronarestriktionerne til skade i trafikken sidste år. Arkivfoto: René Schütze
Færre kom på grund af coronarestriktionerne til skade i trafikken sidste år. Arkivfoto: René Schütze
Følg Biler

De nationale nedlukninger og den store mængde hjemmearbejde var medvirkende til, at færre kom til skade eller blev dræbt i trafikken sidste år.

På landsplan faldt biltrafikken generelt set med syv procent i fjor. Samtidig faldt antallet af dræbte og tilskadekomne med 13 procent i forhold til gennemsnittet for de foregående fem år.

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Selvom biltrafikken faldt nogenlunde lige meget i alle landets fem regioner, er der stor forskel på, hvor mange der kom til skade eller mistede livet i de enkelte regioner.

Det største fald i antallet af dræbte og tilskadekomne finder man i Region Nordjylland, hvor antallet faldt med 32 procent i 2020 i forhold til de foregående fem år.

I Region Hovedstaden og Region Sjælland var der et fald i antallet af dræbte og tilskadekomne på henholdsvis fem og seks procent, mens antallet af tilskadekomne og dræbte i Region Syddanmark og Region Midtjylland faldt med henholdsvis 13 og 12 procent i 2020.

- En af forklaringerne på de regionale forskelle kan være, at i regioner med høj befolkningstæthed og korte afstande mellem hjem, indkøb og fritidsaktiviteter, vil cyklen ofte være et attraktivt alternativ, mens man oftere vælger bilen, når afstandene bliver større. Derfor vil et stort fald i biltrafik have en mindre effekt på trafiksikkerheden i f.eks. Region Hovedstaden, hvor der bliver cyklet og gået mere, siger Marianne Foldberg Steffensen, som er afdelingsleder i Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.