Far gav potrygende søn lærestreg: Solgte hans kæreste eje

Hvad gør man som forælder, når teenagesønnen mangler respekt og misbruger sin 16 års fødselsdagsgave ved at køre rundt og ryge pot med vennerne?

Sønnens Toyota Explorer fra 1998 var fyldt med skrald og lugtede af pot. Nu har faren solgt bilen på internettet for at give ham en lærestreg, og det har ifølge forældrene virket særdeles godt. (Foto: Allan Gieger/Motor Trend)
Sønnens Toyota Explorer fra 1998 var fyldt med skrald og lugtede af pot. Nu har faren solgt bilen på internettet for at give ham en lærestreg, og det har ifølge forældrene virket særdeles godt. (Foto: Allan Gieger/Motor Trend)

Perioder med større eller mindre grad af oprør er for manges vedkommende en naturlig del af det at blive voksen i teenageårene.

Men der er forskel på at lære at tage sine egne beslutninger og være direkte uhøflig over for ens forældre.

Netop det måtte en 16-årig dreng fra Jacksonville i USA tilsyneladende lære på den hårde måde, før det fes ind i teenagehjernen under kasketten, skriver Motor Trend.

Den unge mand misbrugte nemlig gennem længere tid den gave, som hans kære forældre havde købt til ham i forbindelse med hans 16-års fødselsdag – en Toyota Explorer fra 1998.

En lærestreg der virker
Forældrene købte bilen til sønnen, så han kunne komme til og fra skole og arbejde, men det stod hurtigt klart, at teenagedrengen og vennerne brugte SUV'en til alt andet end det, fortæller faren, Allan Gieger, til Motor Trend.

Angiveligt begyndte sønnen at hænge ud sammen med de forkerte mennesker, og bilen blev et tilflugtssted for ham og hans potrygende venner.

Han ændrede også adfærd over for forældrene, som han begyndte at tale grimt og respektløst til.

Det fik Allan Gieger til at tage en drastisk beslutning. Han indrykkede nemlig bilen i en noget pinlig annonce på internettet, hvor han offentligt hænger sønnen ud – vel at mærke uden, at hovedpersonen selv anede det mindste.

– Jeg sælger min søns bil, fordi han tror, det er sejt at køre rundt og ryge pot i den med vennerne. Han viser hverken min kone eller jeg den respekt, vi fortjener, står der blandt andet i annoncen.

Her stoppede afstraffelsen dog ikke. Faren lovede nemlig også 250 dollars i rabat til alle eventuelle købere i lokalområdet, så sønnen også i fremtiden ville blive mindet om sin dårlige opførsel.

Selvom sønnen i første omgang var sur på forældrene, så har den noget kontroversielle afstraffelse ifølge Allan Gieger haft en positiv effekt på sønnens opførsel.

Der er mange andre ting, der bliver sat til salg på nettet. Og nogle gange opdager folk slet ikke, at de har sat en supersjælden bil til salg for en slik.

Toyota Explorer hører dog ikke til i kategorien 'super sjælden', men bilen blev alligevel solgt på kun to timer.

Mobilen er ikke den eneste synder, når det gælder distraktion af de danske bilister. Larmende børn, GPS'er og indstilling af radioen kan være lige så distraherende. (Foto: Rådet for Sikker Trafik) Bilnyheder Bilisters farligste fejl: Begår du nogen af dem?

20 kommentarer
Vis kommentarer