Fartglad bilist snuppet af politiet: Kørte 200 km/t iført badetøfler

- Vi håber, han vælger et mere passende outfit, når han skal møde op i retten, lyder det politiet

En bilist i England blev forleden fanget i at køre for hurtigt iført badetøfler. Foto: Colourbox
En bilist i England blev forleden fanget i at køre for hurtigt iført badetøfler. Foto: Colourbox

Hverken modepolitet eller det almindelige politi var specielt begejstret, da de forleden snuppede en fartglad bilist iført et par sandaler/badetøfler/klipklapper (kært barn har mange navne) i den engelske by Swindon i det sydvestlige England.

Den unavngivne bilist kørte med sine 200 km/t nemlig ikke blot alt for hurtigt i det atypiske fodtøj - han havde også overtrådt en af de strengeste regler i modeverden: Nemlig at tage strømper på i sandalerne.

Det skriver det lokale politi i et opslag på Twitter, som det britiske medie The Sun har omtalt.

Du kan se opslaget herunder (artiklen fortsætter under opslaget):

- Bilist fanget med 125 mph (201 km/t) iført klipklapper (med strømper). Dette er dog mere end en sag for modepolitet, og vi håber, at bilisten vælger et mere passende outfit, når han skal møde op i retten, skriver politiet i opslaget.

Antallet af bilister, der fik klippet nummerplader, tredoblede sidste år i forhold til 2013. Foto: Colourbox Biler Rekordmange bilister får klippet nummerpladerne

Så farlige er klipklappere
Ifølge det britiske medie skete fartovertrædelsen i myldretiden på M4-motorvejen 17. juli.

Men selvom poltiet kommenterer bilistens valg af fodtøj i opslaget, er det dog ikke ulovligt at køre bil i klipklapper, men flere eksperter har tidligere advaret i mod det, da der er større risiko for uheld i klipklapper end i almindelige sko på.

For eksempel viste en engelsk undersøgelse i 2013 ifølge TV2, at klipklappere er farligere at køre i end høje hæle, fordi man kan komme til at hænge fast under pedalerne, når man skal flytte foden, og fordi klipklappere blandt andet gør det sværere at bremse.

Ifølge det danske medie viste undersøgelsen, at man rent faktisk decelerer helt op til 0,13 sekunder langsommere i klipklappere end i høje hæle, hvilket svarer til, at bilen har en 3,5 meter længere bremselængde med en hastighed på 97 kilometer i timer.

Her ses den totalsmadrede superbil. Foto: Fairfax County Police Department Biler Ups! Bilejer smadrer vanvittig superbil én dag efter købet

1 af 2 En bilist i England blev forleden fanget i at køre for hurtigt iført badetøfler. Foto: All Over Press
2 af 2 En bilist i England blev forleden fanget i at køre for hurtigt iført badetøfler. Foto: Colourbox
57 kommentarer
Vis kommentarer