Fartsynder til politiet: 'Jeg er tidligere rallykører'

'Rallykøreren' kørte med en fart på 165 km/t på motorvej i en bil med løs bundplade

En mand fra Amager havde en noget usædvanlig forklaring på, hvorfor vedkommende kørte for hurtigt fredag aften. Arkivfoto: Jens Dresling
En mand fra Amager havde en noget usædvanlig forklaring på, hvorfor vedkommende kørte for hurtigt fredag aften. Arkivfoto: Jens Dresling
Følg Biler

Da en bilist fredag aften blev taget i at køre for stærkt på motorvej, kom vedkommende med en forklaring, som må høre til de mere sjældne.

Bilisten blev første gang spottet af en af politiets videobiler på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde, da bilisten kom kørende med 136 km/t i en zone med fartgrænse på 110 km/t.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Her oplyser politikredsen desuden, at vedkommende var kørende i en ældre personbil, som havde en løs bundplade, der var i 'fare for at ryge af'.

Patruljen gav tegn til,at bilen skulle standse, men bilisten efterkom ikke det budskab og satte i stedet farten op. En ny måling viste, at bilen kørte med en gennemsnitshastighed på 165 km/t. Undervejs tabte bilen desuden den løse bundplade til fare for trafikken.

Nu jagter politiet disse trafikanter

- Til sidst standsede bilen og føreren, en 53-årig mand fra Valby, blev sigtet. Han tilkendegav, at han var tidligere rallykører og ikke havde set på speedometeret, skriver politiet om mandens forklaring på, hvorfor han kørte for stærkt.

Politiet godtog dog ikke den forklaring, og manden blev sigtet for sin farlige kørsel og kan ifølge politiet forvente 'en stor bøde' og en påstand om en betinget frakendelse i sagen. Politiet bestilte Vejdirektoratet til at fjerne den tabte bundplade, så bilejeren kan nu også forvente en regning for det, oplyses det.

I døgnrapporten oplyser Midt- og Vestsjællands Politi desuden, at deres færdselsafdeling i løbet af weekenden har fortsat den målrettede indsats mod hastighed i hele kredsen.

Det førte til, at i alt 47 blev sigtet for at overskride hastigheden, hvoraf 31 kan forvente et klip. En bilist blev målt til at køre 141 km/t i en 70 km/t zone på Skovvejen i Regstrup-Holbæk.

Laveste antal ulykker i 35 år

For høj fart vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.

Fra 2012 til og med 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72 procent af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28 procent var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU