Ferrari-ejer lader personalet parkere bilen: Mister knap 1 mio. i værdi

Ejeren af en Ferrari 458 var særdeles uheldig, da han lod personalet i et garageanlæg parkere sin bil

Fire timer efter, at ejeren havde efterladt sin åbne Ferrari 458, var passagerdøren smadret og det ene sidespejl forsvundet. Bilen på billedet har dog ikke noget med sagen at gøre.  Foto: nakhon100/Wiki Commons
Fire timer efter, at ejeren havde efterladt sin åbne Ferrari 458, var passagerdøren smadret og det ene sidespejl forsvundet. Bilen på billedet har dog ikke noget med sagen at gøre. Foto: nakhon100/Wiki Commons
Følg Biler

127.500 kroner - eller prisen for en splinterny og dansk indregistreret Mazda2.

Så meget kostede det angiveligt at reparere de skader, som personalet i et garageanlæg i New York for nylig påførte en Ferrari 458 Spider fra 2015.

Ejeren af den eksotiske bil havde forinden afleveret bilnøglerne til personalet, så de - som det er skik og brug på de kanter - kunne parkere bilen for ham. Men de 570 hestekræfter bag førersædet har muligvis været for meget for en uheldig ansat.

Personalet har ikke villet fortælle, præcis hvordan det gik til, men da ejeren returnerede fire timer efter, havde bilen pludselig ikke noget sidespejl, mens den ene dørside var knust. Det skriver New York Post.

- Jeg har ingen idé om, hvad der virkelig er sket, siger den 70-årige ejer, Mark Rosen, til mediet.

Garage under eksklusiv skyskraber
Et nærliggende gæt kunne være, at personalet har givet efter for fristelsen til at køre en tur gennem byen i den eksklusive bil til 2.267.000 kroner - men der er ifølge ejeren ikke noget, der umiddelbart tyder på det.

Garagen ligger i det fashionable Tribeca-kvarter på Manhattan og under en 250 meter høj skyskraber fra 2017. Den består hovedsageligt af luksuslejligheder til priser mellem 23 og voldsomme 300 mio. kroner, og det er derfor ikke usandsynligt, at personalet har prøvet at parkere eksotiske biler før.

Ifølge Mark Rosen gik personalet først med til at betale for reparationen, men bakkede senere ud, da de så regningen. Det har fået Mark Rosen til at sagsøge garagen.

- Det her er en af de dyreste, mest eksklusive bygninger i hele byen - hvad er det meningen, folk så køre i, Chevroleter?, spørger ejeren retorisk i spalterne hos New York Post.

Ni byer har indført dieselforbud: Nu rammes den første tyske motorvej

83 kroner per kilometer
Hovedpinen stoppede dog ikke med dørreparationen for Mark Rosen. For da han efterfølgende solgte sin reparerede Ferrari til en forhandler, var prisen noget lavere, end han havde håbet.

Bilen, der ifølge Mark Rosen var så godt som ny og kun havde kørt cirka 11.000 kilometer, indbragte ham blot 1.352.000 kroner - altså 915.000 kroner mindre, end han havde købt den for. Spørger man Ferrari-ejeren, bærer uheldet en stor del af ansvaret for den markante afskrivning.

- Bilen var i perfekt stand. De smadrede hele passagerdøren, ødelagde døren, og hele sidespejlet på passagersiden skulle udskiftes. Hvis den her type biler er ude for et uheld, ryger værdien gennem gulvet, siger ejeren til New York Post.

Det fremgår ikke, om Mark Rosen købte bilen fra ny, men antager vi, at han har kørt alle 11.000 kilometer, har det kostet ham omkring 83 kroner per kilometer.

Danskere: Sikkerhedsudstyr bør være obligatorisk i alle nye biler

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind