Firehjulstrækker i vild bedrift: Trækker over 30 gange det tilladte på krogen

Land Roveren trækker vogntoget hele 16 kilometer

Selv om den officielt kun må have 3.500 kg spændt på krogen, er Discovery-modellen fra Land Rover i stand til at trække meget mere, som du kan se her. Video: Land Rover

Bilproducenter har for vane at ville overgå hinanden med spektakulære bedrifter, hvor deres bil skal vise sig frem på den ypperste måde.

Britiske Land Rover vil ikke stå tilbage for nogen og i en ny video, har de udsat deres nye Discovery-model for lidt af en test på en øde landevej i Australien i forbindelse med en opdatering af elektronikken til 2018. 

Den nye Land Rover Discovery må trække 3.500 kg på krogen, men briterne ville se, hvor meget deres nye bilmodel egentlig kunne trække.

Derfor spændte de et i alt 110 tons tungt for Australien karakteristisk vogntog bestående af en lastbil og syv anhængere efter Discoveryen i, hvad Land Rover kalder 'den ultimative trække-test'.

Bilen, som i videoen bliver udsat for strabadserne, er den spritnye Discovery Td6-model med en otte trins automatgearkasse, firehjulstræk og naturligvis anhængertræk.

Land Rover forsikrer, at bilen var en helt standard model med en 3.0-liters turbodieselmotor med 254 hestekræfter.

Biler Campingvognen løsner sig fra bilens anhængertræk: Så sker det vildeste

16 kilometer
Som man kan se i videoen over artiklen, klarer Discoveryen bedriften.

Man kan godt se, at det tager lidt tid for firehjulstrækkeren at få hele 'toget' til at rulle, men da først der kommer fart i, går det nemmere.

I alt ender Discoveryen med at trække det 100 meter lange vogntog i hele 16 kilometer, hvor højeste fart på et tidspunkt var 44 km/t.

- Trækevner har altid været en vigtig del af Discovery-modellens DNA, og den rene vægt fra vogntoget fortæller kun halvdelen af historien her. Det at trække en lastbil og syv anhængere med rullemodstanden fra så mange aksler er en kæmpe bedrift, lyder det fra Quentin Spottiswoode, produktingeniør i Land Rover, i en pressemeddelse.

Bag rattet sad en mand ved navn John Bilato, som er direktør i firmaet, som stillede vogntoget til rådighed for forsøget. Også han var begejstret for bedriften.

- Da Land Rover tog kontakt til os, troede jeg ikke, at bilen ville være i stand til at gøre det, så jeg var forbløffet over, hvor let en standard Discovery kunne trække en vogntog på 110 tons, lyder det fra John Bilato.