Annonce:
Annonce:

Firmabiler er sorte: Men er det, hvad vi ønsker os?

Hvorfor skal det altid være sort?

Måske kan vi en dag få mere farvestrålende parkeringsplader. Foto: ALD Automative
Måske kan vi en dag få mere farvestrålende parkeringsplader. Foto: ALD Automative
Annonce:
Følg Biler

Julen er ønskernes tid, men åbenbart så får mange firmabilister ikke deres ønske opfyldt, når de får stillet en ny firmabil til rådighed.

Når man kigger ud over en hvilken som helst parkeringsplads her i landet, så er den dominerende farve næsten altid sort og hvid, som der også er de dominerende farver. Især sort er populær, også hos firmaerne, når deres ansatte skal have en ny firmabil.

Men det er i virkeligheden slet ikke det, som de ansatte foretrækker, viser en ny undersøgelse, som leasingselskabet ALD Automotive har lavet. Her viser det sig, at kun 27 procent ønsker sig en sort firmabil, selv om halvdelen af alle firmabiler i dag er sorte.

I stedet ønsker de sig farver som grå og blå – og flere endda i rød.

Annonce:

- Svarene matcher godt med den udvikling, vi ser rundt om i virksomhedernes bilpolitikker. Slipset er blevet løsnet lidt, når det gælder farverne. Som ansatte behøver vi jo heller ikke være så formelt klædt på som tidligere for at signalere, at vi er seriøse og troværdige, siger Michael Jensen, Commercial Director hos ALD Automotive.

Nu skal din benzinbil også have partikelfilter

Det bliver muligt
I første omgang foretrækker flere og flere firmabilister farver som grå og blå. 24 procent af dem ønsker sig en af de grå farvenuancer, der har forførende navne som Titanium Flash og Magnetic Metallic.

- Tilsvarende er blå højt oppe på ønskesedlen. Men så skal den også være mørkeblå. Lidt konservativ har man jo lov til at være, konstaterer Michael Jensen.

Udover at firmaerne får en mere lempelig bilpolitik, så hjælper udviklingen i priserne også firmabilisterne væk fra de sikre sorte biler. Det skyldes, at mange leasingbiler sælges efter endt leasing til andre dele af Europa, og her vil bilisterne gerne have mere farve på bilen. Og når de farvede biler er lettere at sælge, er de også billigere at lease.

Annonce:

- Modsat tidligere er der i dag et godt marked for både hvide og blå farver i vores brugtvognsforretning i ALD Carmarket. Derfor er vi ikke længere så nervøse for de biler og tager ikke et forbehold i prisen, siger Michael Jensen

Den røde drøm
Otte procent af firmabilisterne ønsker sig til gengæld en rød bil. Det ville betyde hele fire gange så mange røde firmabiler på gaden i forhold til i dag. Men den udvikling vurderer Michael Jensen alligevel ikke ligger lige om hjørnet.

- Når det gælder de meget markante farver som rød, gul og grøn, vil langt de fleste virksomheder stadig skele til, hvordan det matcher deres image. Så her tror vi, der vil være forskel på drømme og virkelighed i mange år fremover – jul eller ej, siger Michael Jensen.

Nu vil svenskerne have Volvo tilbage fra kineserne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: