Annonce:
Annonce:

Flere fotovogne på vej: Fartbøder skal finansiere flere betjente

Politiet får 25 nye fotovogne til rådighed

25 nye fotovogne skal være med til at finansiere den ny politiaftale. Arkivfoto: Sebastian Buur Gunvald
25 nye fotovogne skal være med til at finansiere den ny politiaftale. Arkivfoto: Sebastian Buur Gunvald
Annonce:
Følg Biler

For at finansiere den ny politiaftale, som tirsdag aften blev indgået af et bredt politisk flertal, skal der uddeles flere trafikbøder, mens taksterne på bøderne vil stige.

Det fremgår af aftaleteksten om det ny politiforlig, der blandt andet skal give 450 ekstra politibetjente.

Aftalen gælder for 2021 til 2023, og det fremgår, at parterne er enige om, at det danske politi skal have 25 nye mobile ATK-enheder, i daglig tale kaldet fotovogne, til rådighed i løbet af perioden.

Helt konkret lyder det i aftalen om det nye politiforlig, at 'flere trafikbøder skal betale for flere betjente. Aftaleparterne er konkret enige om at få yderligere 25 mobile ATK-enheder (automatiske trafikkontroller, red.) i løbet af aftaleperioden'.

De ekstra fotovogne forventes at kunne bidrage med cirka 34 millioner kroner i merprovenu i 2022 og 143 millioner kroner i merprovenu i 2023.

Annonce:

I dag råder det danske politi over 82 mobile ATK-enheder, efter at politiet i efteråret 2018 afgav 20 kameraer til Vejdirektoratet til projektet med stærekasser.

'Politiets anvendelse af mobile ATK-enheder er et vigtigt, fleksibelt og effektivt værktøj, der indgår som et væsentligt element i politiets færdselsindsats, hvor indsatsen mod for høj hastighed er ét af politiets fokusområder,' står der i aftaleteksten.

Vanvidsbilist kørte 124 km/t i by: 'Farvel kørekort'

I teksten lægges der vægt på, at flere ATK-enheder vil være med til, at politiet kan skrue op for antallet af kontroller på de danske veje, og at det kan bidrage til en højere trafiksikkerhed, samt 'medføre et merprovenu, der kan bidrage til finansieringen af en ny flerårsaftale'.

Større bøder
Foruden at flere fotovogne skal bidrage til finansieringen af den ny politiaftale, er der også udsigt til, at bøderne vil stige i størrelse.

Annonce:

I hvert fald fremgår det også af aftaleteksten, at 'bødetaksterne ikke har været underlagt en løbende regulering for pris- og lønudviklingen, hvilket indebærer, at bødeniveauerne udhules i takt med lønudviklingen. Aftaleparterne er enige om, at der i 2021 udarbejdes et oplæg til bl.a. lønregulering af bødetakster, så bødetaksterne bliver tidssvarende,' står der.

Fartsynder fiflede med nummerplade: Blev sigtet for noget langt værre

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
LIGE NU
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: