Flere vil køre længere ture i naboens bil

Efterspørgslen efter at leje en privat bil er rekordhøj, og vi nøjes ikke længere med at køre korte ture, viser tal fra samkørselstjenesten GoMore

Det er populært at leje en bil gennem GoMore-tjenesten i sommermånederne - og gerne i længere tid. Foto: Audi
Det er populært at leje en bil gennem GoMore-tjenesten i sommermånederne - og gerne i længere tid. Foto: Audi
Følg Biler

Det er højsæson for kør-selv-ferie, men noget tyder på, at bilejere ikke har eneret på disciplinen denne sommer. Ifølge nye tal fra samkørselsestjenesten GoMore efterspørger mange danskerne nemlig i øjeblikket at leje en privatbil i en længere periode end normalt.

I sidste uge lejede tjenestens brugere således en bil i seks dage i gennemsnit.

Det er tid nok til at kaste surfboardet ind i varerummet på Steffans Mercedes varebil og sætte kursen mod Klitmøller - eller leje Steens åbne Audi og køre Fyn rundt fra vejbod til vejbod, hvis man er mere til den type ferie.

Samtidig er det en hel del længere end den typiske flyt-til-ny-lejlighed-og-kør-efter-pizza-lejeperiode på to dage, som gennemsnittet lå på hos GoMore i slutningen på maj.

Flere vil leje bil
En stor analyse, som konsulentfirmaet KPMG har lavet blandt 2100 bilister over hele verden, har tidligere vist, at over halvdelen af alle bilejere ville aflevere nøglerne til deres bil, hvis de fik samme muligheder for transport gennem delebilsordninger.

En væsentlig frihed, som tidligere har været forbeholdt bilejere, er muligheden for at tage bilen på ferie. Sommerferiestigningen hos GoMore kan dermed ses som en indikation af, at danskerne for alvor er begyndt at udforske den voksende palette af muligheder for at komme bag rattet uden at binde sig til en bil.

Det forstærkes yderligere af, at GoMore oplever en generel stigning i interessen for at leje en privatejet bil blandt sine 750.000 brugere.

I alt 15.314 efterspurgte en lejebil gennem GoMore i juni, og det er ifølge tjenesten en stigning på 28 procent i forhold til samme periode sidste år.

På ulykkesramt landevej: Fartkamera fanger bilist med 178 km/t.

Mange alternativer til at eje
Samtidig opstår der hele tiden nye alternativer til at eje en bil. Som eksempelvis leasingtjenester som Dribe og Movon, der giver brugeren mulighed for at skifte hverdagsbilen ud med en flottere model, når turen går ud i sommerlandet.

Eller bybilerne DriveNow og GreenMobility, der især henvender sig til dem, der kun har brug for en bil i nogle timer.

Og er man helt nede på bare at skulle bruge et enkelt billigt lift, så er vi tilbage ved GoMore og den samkørselsplatform, som selskabet vel nok er mest kendt for. Her har bilejere med tomme pladser i bilen i flere år kunne finde potentielle passagerer, der skal samme vej - og ikke mindst er villige til at betale lidt for liftet.

Politiet ville have en hurtig bil: Så vild er Australiens nye patruljevogn

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind