Først fik kvinder lov at køre bil - nu kan de også købe en

I Saudi-Arabien er en bilforhandler kun for kvinder åbnet

Nu kan kvinder både køre og købe biler i Saudi-Arabien. Det fejrer denne kvinde med en selfie. Foto: Amer Hilabi/AFP/Ritzau Scanpix
Nu kan kvinder både køre og købe biler i Saudi-Arabien. Det fejrer denne kvinde med en selfie. Foto: Amer Hilabi/AFP/Ritzau Scanpix

Som det sidste land i verden åbnede Saudi-Arabien i efteråret for, at kvinder må køre bil, efter at landets konge udstedte et dekret, der gør, at det nu er tilladt for kvinder at køre bil.

Nu er der flere gode nyheder for bilglade kvinder i Saudi-Arabien.

I byen Jeddah er et bil-showroom- og forhandler åbnet, som kun er for kvinder. Det fortæller Autonews Europe på vegne af Reuters.

Ifølge avisen var mange kvinder mødt op, da den nye bilforhandler åbnede torsdag d. 11. januar.

Lyserøde, orange og gule balloner var hængt op rundt omkring bilerne i showroomet, hvor mange af kvinderne benyttede lejligheden til at tage selfies foran de biler, som de nu kan købe i showroomet i indkøbscentret Le Mall.

- Det er velkendt, at kvinder shopper mest i indkøbscentre. Hele centret bliver drevet af kvinder. Alle, der sidder ved kassen, er kvinder. Alle i restauranterne er kvinder, siger Sharifa Mohammad, som er chef i centret, ifølge Autonews Europe.

Meget interesseret
En af de kvinder, der både glæder sig over muligheden for at kunne køre og købe bil er Ghada al-Ali.

- Jeg har altid været meget interesseret i biler, men vi har ikke haft mulighed for at køre, siger hun ifølge Autonews Europe.

- Nu er jeg meget interesseret i at købe en bil, men jeg vil helst ikke have, at udbetalingen og prisen er for høj, siger hun.

Saudiarabiske kvinder ser fodboldkamp for første gang